Liseyi bırakmak istiyorum

misakichan

Yoctopat
Daha fazla  
Sadece içimi dökecek bir yer arıyordum ve aklıma burası geldi. Neyse, 11. sınıf öğrencisiyim, hayatım boyu oldum olası okuldan nefret etmişimdir. Geçen yıl doktora gittiğimde "diskalkuli" ve "asperger" tanısı aldım, lakin resmi bir rapor çıkartmadılar, çünkü ailem izin vermedi. Ziyanı yok. Sadece çok yorgunum ve her akşam sakinleştirici hap alıyorum, o kadar. Liseyi bırakmanın bir yolu olup olmadığını bilmiyorum ama devamsızlık yapmam söz konusu değil, zira hala ailemle yaşıyorum ve geleceğim belirsiz. Odasına kapanan, işe yaramaz bir insan olup gideceğim gibi görünüyor. Animasyon yapıyor ve resim çiziyorum, sosyal medyada ünlü olmaya ve para kazanmaya çalışıyorum ama hepsi bu. Üniversite kazanma kapasitesine sahip değilim ve istemiyorum da..
Evde kalıp muhtemelen ailesini hayal kırıklığına uğratmış biri olarak gideceğim bu hayatta.
Her gün okula gitmek yoruyor. Gitmek istemiyorum.
İçimi dökmüş gibi olum biraz. İyi geldi...

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Ailenin izini falan söz konusu değil herhangi bir hastalığın varsa direk raporu yapıştırırlar.
2. Para kazanmaya çalışıyorum demişsin hiç olmazsa bu da bir şey, bomboş değilsin.
3. Ailen hayal kırıklığına uğrasa ne olacak? Sen ailen için mi yaşıyorsun kendin için mi?

Hocam sevdiğiniz bölümden animasyondan yürüyebilirsiniz. Şahsen sizi motive edecek bir disiplin lazım. Kendinizce ufak adımlarla zorlu işlere kalkmanızı öneririm. Okul konusunda geçen dönem açık liseler kalktı sanırsam ben de sizin gibiyim okuldan çok derslerden nefret ediyorum. Bırakın belli zaten bir dersi yapamayacağım bu sistemde tüm dersleri zorunlu olarak öğrenciye yüklüyorlar.

Açık öğretime geçmek çok zor hatta imkansıza yakın bir hale geldi biliyorum ama yine de bir şartları araştırabilirsin. Eğer bir yılını gözden çıkarırsan devamsızlıktan kalıp bir sonraki sene açığa geçebilirsin. Böylece liseyi bitirip, ilgi alanlarının üzerinde çalışıp gideceğin bölüme kendini daha iyi hazırlayabilirsin. Çünkü okula zorla gidince faydası olabileceğini pek sanmıyorum. Ve de herkes kendi hayatını yaşar sen nasıl bir yol çizmek istersen öyle karar verebilirsin.

Üniversite kurtuluşun olur bu durumda 1 sene dayanıp 4 sene rahatlarsın en azından sevdiğin bir şeyi yapmak için okula gidip emek vermiş olursun

Network yapman lazım eğer internette tanınıp oradan ekmek yemek istiyorsan onun dışı üniyi bekle 2 yıllık bile tuttursan yaz kaç açılırsın aile evi 18'den sonra çok bunaltır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…