Liteonit SSD tarama sonuçları nasıl?

Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Değerli forum üyeleri; kendi bilgisayarımda kullandığım SSD'ye geçenlerde tarama yaptım.
Diskim çok uzun süredir yüzde 100 sağlıkta ve bad sector bulmuyor.

Ancak geçenlerde test yaparken Speed Map açarak test yapma fikri aklıma geldi.
Testi yaptım, ama renkler pek hoşuma gitmedi.

Olay Görüntüleyicisinde de diske dair uyarılar geliyor, ama disk sağlam. Örnek bir uyarıyı resim olarak attım.

Ciddi bir problem var mı diskte? Varsa maalesef değiştirmeye param yok, kalan paramı da diş dolgusuna verdim.

Dosya Ekleri

• HD Tune Pro 5.75 - Hard Disk_SSD Utility (trial version) 9_17_2021 8_11_33 PM.png
    HD Tune Pro 5.75 - Hard Disk_SSD Utility (trial version) 9_17_2021 8_11_33 PM.png
    209,7 KB · Görüntüleme: 61
  • Olay Özellikleri - Olay 225, Kernel-PnP 9_18_2021 9_48_13 AM.png
    Olay Özellikleri - Olay 225, Kernel-PnP 9_18_2021 9_48_13 AM.png
    90 KB · Görüntüleme: 46
  • Olay Özellikleri - Olay 11, disk 9_18_2021 9_51_00 AM.png
    Olay Özellikleri - Olay 11, disk 9_18_2021 9_51_00 AM.png
    58,3 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Değerli forum üyeleri; kendi bilgisayarımda kullandığım SSD'ye geçenlerde tarama yaptım.
Diskim çok uzun süredir yüzde 100 sağlıkta ve bad sector bulmuyor.

Ancak geçenlerde test yaparken Speed Map açarak test yapma fikri aklıma geldi.

Olay Görüntüleyicisinde de diske dair uyarılar geliyor, ama disk sağlam. Örnek bir uyarıyı resim olarak attım.

Ciddi bir problem var mı diskte? Varsa maalesef değiştirmeye param yok, kalan paramı da diş dolgusuna verdim.

Hatalı disk. Oldukça ölü hücresi bulunmakta. Mavi ekran sık yemeniz yüksek ihtimal. Bozulma ihtimali bile bulunmakta tabii belli olmaz hiçbir şey de olamayabilir. :)

Garantisi var mıdır?

Renkler blokların okunma hızını gösteriyor. Hızlı okunanlar yeşil yavaşlar sarı kırmızı. Bu diskin yüküne göre değişir.
Laptop değilse SATA ve güç kablosunu kontrol edip değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

3 senedir bu diski kullanıyorum, kendisiyle alakalı bir kere bile mavi ekran almadım.

Diskin garantisi yok, zaten babamın kenarda duran mSATA SSD disklerinden biriydi.
SSD almaya param olmayınca bunu takmıştık. 1TB HDD ile değişti.

Normal bad sector taramasında hiçbir bad sector çıkmıyor, S.M.A.R.T verilerinde de bir sıkıntı yok.
Ama beni çok şaşırttı bu Speed Map.

@Assecreed 4 senedir aynı laptop üzerindeyim hocam.
Cihazda mSATA girişi olmadığında dönüştürücü ile bağlamıştık.
Şu çıkarıldı uyarısı çözmek adına diski çıkartıp adaptöre bakmayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı