Litvanya'da Erasmus için D tipi vize başvurusu ve hangi sağlık sigortası yapılmalı?

goh

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben 4.5-5 ay kadar Litvanya'da Erasmus yapacağım (D tipi ulusal vize almam gerekiyor) inşallah. Bunun için özel sağlık sigortası yaptırmam gerekiyor ama bu konuda kafam biraz karıştı. seyahat sağlık sigortası mı yaptırmam gerek yoksa başka bir sigorta mı? Bazı seyahat sağlık sigortalarında "...6 aylık dönem içinde 92 günden sonra geçerli değildir." gibi bir ifade var, bu ne anlama geliyor?

Vizede ve sigorta kapsamındaki durumlarda da sorun çıkartmayacak hangi şirketleri tavsiye edersiniz?
Tavsiyeleriniz/deneyimleriniz var mıdır?

Kabul mektubum geldi, hareketlilik tarihim yaklaşık olarak 18-09-2025 ile 04-02-2026 arasında.
Teşekkürler.

translated_image_tr.png

1750431536057.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, 30.000 euro kapsama değerine sahip sağlık sigortasına ihtiyacınız var. Schenghen vizesi için sigorta alacağım derseniz Türkiyedeki çoğu sigorta firması size yardımcı olacaktır. Minimum 1 yıllık almalısınız aksi taktide oturum izniniz kabul görmez ya da sigortanızın süresini arttırmanızı isterler.

Direkt Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası 6 ay içinde maksimum 92 günü kapsıyor(6 ay boyunca gidip gelişlerinizde kullanabileceğiniz ancak tek gidişte vr toplamda 92 günden fazla geçerli olamayacak şekilde.) . Sizin Yurt Dışı Eğitim Seyahat Sigortası almanız gerekli, zaten birçok sigorta sitesi direkt olarak Erasmus için Sigorta teklifi veriyor.

Direkt Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası 6 ay içinde maksimum 92 günü kapsıyor(6 ay boyunca gidip gelişlerinizde kullanabileceğiniz ancak tek gidişte vr toplamda 92 günden fazla geçerli olamayacak şekilde.) . Sizin Yurt Dışı Eğitim Seyahat Sigortası almanız gerekli, zaten birçok sigorta sitesi direkt olarak Erasmus için Sigorta teklifi veriyor.
O şekilde veren hiç görmedim hocam ben de zaten onu sormuştum. Örnek verebilir misin?

Selamlar, 30.000 euro kapsama değerine sahip sağlık sigortasına ihtiyacınız var. Schenghen vizesi için sigorta alacağım derseniz Türkiyedeki çoğu sigorta firması size yardımcı olacaktır. Minimum 1 yıllık almalısınız aksi taktide oturum izniniz kabul görmez ya da sigortanızın süresini arttırmanızı isterler.
4 5 ay gideceğim ama? D tipi ulusal vize alıyorum hocam.

Bu tarz hocam, hepsinde zaten Erasmus öğrencilerimizin kullanabileceği şeklinde belirtilmiş, seçenekler çoğaltılabilir. Fiyat ve teklif değerlendirmesini siz yaparsınız.

4 5 ay gideceğim ama? D tipi ulusal vize alıyorum hocam.
Evet hocam onu fark edince üstünü çizdim zaten. 😄

Kendi sigortamdan inceleyebilirsiniz örnek olması açısından. Geçen ay oturum iznimi uzatmak için almıştım ben de.

1750434192020.png

Hocam siz ne amaçla kalıyorsunuz acaba ve sigortayı daha önce ve şimdi nereden yaptırdınız acaba?
Lisans eğitimi alıyorum ve çalışıyorum hocam 3 yıldır buradayım ben.
Sigortayı buradaki yerel bir şirketle yaptırıyorum şu anda. İlk gelirken büyük bir Türk şirketiyle yaptırmıştım ama ismini hatırlamıyorum. Akşam arkadaşıma sorarım isterseniz.

Lisans eğitimi alıyorum ve çalışıyorum hocam 3 yıldır buradayım ben.
Sigortayı buradaki yerel bir şirketle yaptırıyorum şu anda. İlk gelirken büyük bir Türk şirketiyle yaptırmıştım ama ismini hatırlamıyorum. Akşam arkadaşıma sorarım isterseniz.
Rica ederim hocam, en kısa sürede yaptırmam gerekiyor. Kolay gelsin.

Merhaba hocam bu sigorta işini Sompo'dan hallettim ancak d tipi ulusal vize ile ilgilidir başka birkaç sorum olacaktı:
  • Scehngen bölgesine ilk giriş yaptığımız ülke vizeyi veren ülke mi olmalı? Böyle bir şart var mı?
  • İlk girişimizi Başvuru yaparken ilk olarak gireceğimizi söylediğimiz ülkeden (MIGRIS sistemde) farklı bir ülkeden yaparsak herhangi bir sorun çıkar mı?

Son düzenleme:
Scehngen bölgesine ilk giriş yaptığımız ülke vizeyi veren ülke mi olmalı? Böyle bir şart var mı?
Hayır, böyle bir şart yok ama ilk girişin, vizeyi veren ülkeye yapılmasını tavsiye ederim, malum farklı bir ülkeden giriş yaparsanız sınır görevlileri seyahatinizin planını sorgulayabilir ve açıklama yapmanız gerekebilir.
İlk girişimizi Başvuru yaparken ilk olarak gireceğimizi söylediğimiz ülkeden (MIGRIS sistemde) farklı bir ülkeden yaparsak herhangi bir sorun çıkar mı?
Aynı şekilde plan değişikliğini mantıklı şekilde açıklayabilirseniz sorun yaşamazsınız. 👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı