Live USB nedir?

Daha fazla  

Live USB nedir? İlk kez bu terimi duydum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tak-kullan işletim sistemi. USB'ye işletim sistemini yazdırdıktan sonra hard diske kurulum yapma gereksinimi olmadan direkt RAM ve USB aracılığı ile işletim sistemi çalışıyor. Kısa bir iş için kuruluma gerek kalmadan, veri kurtarma, bozuk işletim sistemi tamir etmek için çok kullanılır.

Flash bellekden işlem sistemi çalıştırıyorsun USB 2.0 da pek performanslı olmasada USB 3.2 de falan güzel şekilde çalışıyor.
Genelde bunu Kaspersky' nin antivüsünü kullanmak için yapıyorum USB kurup biosdan başlatıyorsan sonra antivirüs veri tabanını güncelleyip bilgisayarı taramaya başlıyorsun donanıma kadar tarıyor ama biraz uzun sürüyor donanım derken BİOS' u da tarıyor windows işletim sistemi üzerinde Su yetkisi olmadığından bu tarz şeyler yapamıyor.
Lazım olursa şu arkadaş kendisi.

Son düzenleme:
Çok uzatılmış. USB içinde çalışabilir işletim sistemi varsa Live USB denir. Linux dağıtımlarında varsayılan olarak oluyor çoğunlukla.

İçinde tak-çalıştır şeklinde çalışabilen bir işletim sistemi bulunan USB disklere deniyor. Linux Mint kullanabilirsin bunun için örnek olarak.

Çok farklı kullanımları oluyor. Genelde TailsOS tarzı geçici hafızaya sahip işletim sistemleri için tercih ediliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…