LM 3915 ile vumetre yapımı

Alperen_35

Hectopat
Daha fazla  
Lm 3915 kullanarak nasıl stereo vumetre yapabilirim? Tekli led yerine şerit led kullanacagım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi bu uzun anlatılır ve tecrübe isteyen bir konu. Baskı devre yapacaksan eğer ilk önce devreyi çizmen lazım LM3915'in datasheet'ine bakıp. Eğer bu kadar tecrüben yoksa internetten baskı devre şemasını alıp devreyi basabilirsin. Ancak devre basmak kolay değildir.
İlk baskı devreyi öğrenmen gerek biliyorsan diğer konulara geçebiliriz

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. daha once tip 31 c transistoru ile yapmıstım . şimdi lm 3915 devresi cok hosuma gitti . internette gezinirken hep tekli ledle yapmışlardı, bende şerit ledlerle 3 farklı renk yapmak istiyorum yardımınızı bekliyorum.Teşekkür ederim.

Eğer baskı devre çizmesini biliyorsan google da birçok uygulamasını görebilir ve baskı devreni oluşturabilirsin. Eğer şerit led bağlayacak isen normal devrede led olan her bölgeye istediğin uzunlukta bir şerit led bağlaman gerekmekte. Bunu yapabilmek içinde sadece devrede led olan yere çıkış için pin bağlaman yeterli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…