LNB ve kablo önerisi

Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
Selamlar öncelikle. Sıfır bir LNB arayışındayım ve uzun zamandır fotoğraftaki LNB dikkatimi çok çekiyor. Sizce bu LNB kaliteli bir görüntü sağlar mı? Evde bir SD bir de FHD alıcı mevcut. Gereken sinyal miktarını ve kaliteyi bu LNB sağlayabilir mi sizce?

Ek olarak ikinci bir sorum da var. Bu aralar ayrıca bir anten kablosu arayışındayım 20-25 metre civarı. Bu mesafede en iyi görüntüyü aktarabilecek kablo ne önerebilirsiniz? Hangi marka bu konuda iyidir sizce? Bu kabloyu FHD yayın alan alıcıma takmayı düşünüyorum.

LNB gayet iyi. Rahatlıkla işinizi görür. Kablo olarak da rg6-u6 standartında olanlar işinizi görür.

Eki Görüntüle 2332193
Şu anki durumu bu hocam. Kendimi bildim bileli bu var hala.

Hangi markayı önerirsiniz peki? Açıkçası çok anlamıyorum ama almışken kaliteli bir marka almak isterim.
LNB olarak Inverto diyebiliriz. Yalnız ince ayar ve multifeetle çok uydu izlemeyecekseniz gerek yok diyebilirim. Next,Atlanta gibi markalar işinizi görür. Kablo olarak bunu kullanıyorum.
5.sene oldu. Multifeetle 5 uydu izliyorum. Kablolarda en küçük aşınma soyulma falan olmadı.Bayağı da sağlam dışı. Diğer markalarda standartına uygun alırsanız işinizi görür. Çok kaliteli olsun diyorsanız reçber kabloya bakabilirsiniz.

Hocam şu kablo uygun mudur? Yine Herz marka ama 20 metrelik bir kablo. Attığınız 100 Metrelik kablo açıkçası fazla kaçabilir benim için.

Diğer markalarda standartına uygun alırsanız işinizi görür. Çok kaliteli olsun diyorsanız reçber kabloya bakabilirsiniz.
Next Kanky HD bir alıcı için öyle uçuk kaçık bir şey almayı pek aklımdan geçirmiyorum hocam. Sadece işte bizim tüm TV kanallarını rahatça sinyal sorunu olmadan verse yine kafi benim için. Uydu konusunda hard user olmadığım için çok girmem o kadarına.

Aynen gerek yok o kadarına.
Demin ufak bir ölçüm yaptım. alıcı ve anten arası totalde 26-27 metrelik mesafe varmış. 30 metrelik bir şey alsam sanıyorum anca kurtarır. Bu konuda bilginiz varsa sormak isterim aslında. Elektrik tornavidasını eklere tuttuğumda tornavida hafif ışık veriyor. Bu ne anlama geliyor? Kendim işin acemisi olduğumdan antenden gelen sinyal diye yorumladım. Üstüne de eklerle uğraşırken ufak çaplı da çarpan bir akım vardı.

Normal diyebiliriz. Belirli bir voltaj geçer kablodan. Aşırı çarpmasa da biraz rahatsız eder. Dikkatli olun. Kabloyla alakalı bir işlem yapacaksanız uydu alıcısı/TV yi kapalı ve fişi çekili bir şekilde olmasına özen gösterin. Kablolarda da ek olmaması sinyal sorunu yaşamamınız için önemlidir. Ek yapılacaksa F konnektörler var bağlama için onlardan kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…