Onlardan 2 ya da 3 tane var. Ufak bir akımı yemem sonucu şüphelenip tornavidayı değdirdim. Aslında her bir ekten elektrik akımı geçiyor. Hatta yer yer alıcıya gelen tarafta da var ancak diğerleri kadar güçlü değil. Alıcı hiç sinyal alamıyor. SD yayın alan alıcının kablosunu bağladığımda cayır cayır sinyal alıyordu. Diğer kabloda sorun var. Ancak anlamadım her ekten akım geçiyorsa ve uçta da çok az akım varsa sinyali alması gerekmez mi ki hocam? Sırf bu yüzden sıfırdan kablo alacağım eksiz olarak. Hatta elim değmişken LNB değiştireyim diyordum.Normal diyebiliriz. Belirli bir voltaj geçer kablodan. Aşırı çarpmasa da biraz rahatsız eder. Dikkatli olun. Kabloyla alakalı bir işlem yapacaksanız uydu alıcısı/TV yi kapalı ve fişi çekili bir şekilde olmasına özen gösterin. Kablolarda da ek olmaması sinyal sorunu yaşamamınız için önemlidir. Ek yapılacaksa F konnektörler var bağlama için onlardan kullanın.
Sinyal az geliyorsa çarparda yalnız hiç görüntü de vermeyebiliyor. Tabii bu durum LNB kaynaklı da olabiliyor. Uzatma yapacaksanız şöyle aparatlar var. Kullanabilirsiniz. Uyducularda daha ucuz da olabilir.Onlardan 2 ya da 3 tane var. Ufak bir akımı yemem sonucu şüphelenip tornavidayı değdirdim. Aslında her bir ekten elektrik akımı geçiyor. Hatta yer yer alıcıya gelen tarafta da var ancak diğerleri kadar güçlü değil. Alıcı hiç sinyal alamıyor. SD yayın alan alıcının kablosunu bağladığımda cayır cayır sinyal alıyordu. Diğer kabloda sorun var. Ancak anlamadım her ekten akım geçiyorsa ve uçta da çok az akım varsa sinyali alması gerekmez mi ki hocam? Sırf bu yüzden sıfırdan kablo alacağım eksiz olarak. Hatta elim değmişken LNB değiştireyim diyordum.
Yok hocam. Kafamda direkt sıfırdan eksiz kablo çekmek var. Ekler sıkıntı çıkartabiliyor. Değişmişken tamamen eksiz kablo almayı istiyorum. Böylece aman sinyal gitti mi aman ek yüzünden mi gibi sıkıntılara girmeyi istemiyorum pek.Sinyal az geliyorsa çarparda yalnız hiç görüntü de vermeyebiliyor. Tabii bu durum LNB kaynaklı da olabiliyor. Uzatma yapacaksanız şöyle aparatlar var. Kullanabilirsiniz. Uyducularda daha ucuz da olabilir.
Derwell 10 Adet 10x Uydu Kablo Uzatma Birleştirme F To F Dişi / Dişi Ara Bağlantı Uzatıcı Adaptör Konnektör - Fiyatı, Yorumları
Derwell 10 Adet 10x Uydu Kablo Uzatma Birleştirme F To F Dişi / Dişi Ara Bağlantı Uzatıcı Adaptör Konnektör yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
En doğrusu olur. Almışken 50 m falan olandan alın bütçe uygunsa.Yok hocam. Kafamda direkt sıfırdan eksiz kablo çekmek var. Ekler sıkıntı çıkartabiliyor. Değişmişken tamamen eksiz kablo almayı istiyorum. Böylece aman sinyal gitti mi aman ek yüzünden mi gibi sıkıntılara girmeyi istemiyorum pek.
Evet direkt görüntü veremiyor. Çarpma durumu ise öyle az da değil çarptığı gibi cidden acıtıyor hatta elimi bile ağrıttı kaç kez o kadar bir akım var o eklerde ve kabloda. Akım ne kadar fazlaysa o kadar çekmez hatta görüntü veremez mi oluyor yani?Sinyal az geliyorsa çarparda yalnız hiç görüntü de vermeyebiliyor.
50 metrelikler bütçe konusunda beni biraz sıkıntıya sokabilir hocam. O yüzden 30 metre düşünüyorum şu anlık.En doğrusu olur. Almışken 50 m falan olandan alın bütçe uygunsa.
Yok akımdan çok sinyal ve kaliteye bağlı oluyor. Sinyal 100 kalite 10 ise örneğin yine görüntü vermezEvet direkt görüntü veremiyor. Çarpma durumu ise öyle az da değil çarptığı gibi cidden acıtıyor hatta elimi bile ağrıttı kaç kez o kadar bir akım var o eklerde ve kabloda. Akım ne kadar fazlaysa o kadar çekmez hatta görüntü veremez mi oluyor yani?
Alıcı ölçümünde 0-10-20-27 civarı sinyal ve kalite direkt 0'da hocam. Kopukluk olduğu aşikar. Zaten direkt sinyal yok hatası veriyor alıcı. Alıcıda sorun olduğunu düşünüp SD yayın alan alıcının kablosuna bağladım ve cayır cayır sinyal aldı. HD alıcının ek ve kablosuyla çok ilgilendim ama yok. Asla sinyal alamıyor düzgün.Yok akımdan çok sinyal ve kaliteye bağlı oluyor. Sinyal 100 kalite 10 ise örneğin yine görüntü vermez
Bakıyorum hemen.Alıcı ölçümünde 0-10-20-27 civarı sinyal ve kalite direkt 0'da hocam. Kopukluk olduğu aşikar. Zaten direkt sinyal yok hatası veriyor alıcı. Alıcıda sorun olduğunu düşünüp SD yayın alan alıcının kablosuna bağladım ve cayır cayır sinyal aldı. HD alıcının ek ve kablosuyla çok ilgilendim ama yok. Asla sinyal alamıyor düzgün.
@magicspears Hocam şu ürünler arasında kaldım. Birazdan satın almayı planlıyorum. Vaktiniz varsa bakabilir misiniz acaba?
Aralarında Herz marka diğerlerine göre nispeten düşük yıldız almış. Ondan biraz şüphe ettim.
Bütçe ne kadar olacak? Burada hatırlatayım rg6u6 ve rg6u4 olmak üzere 2 tip kablo vardır. u6 olanı daha iyidir. bu attıklarınız u4 tipindedir.Alıcı ölçümünde 0-10-20-27 civarı sinyal ve kalite direkt 0'da hocam. Kopukluk olduğu aşikar. Zaten direkt sinyal yok hatası veriyor alıcı. Alıcıda sorun olduğunu düşünüp SD yayın alan alıcının kablosuna bağladım ve cayır cayır sinyal aldı. HD alıcının ek ve kablosuyla çok ilgilendim ama yok. Asla sinyal alamıyor düzgün.
@magicspears Hocam şu ürünler arasında kaldım. Birazdan satın almayı planlıyorum. Vaktiniz varsa bakabilir misiniz acaba?
Aralarında Herz marka diğerlerine göre nispeten düşük yıldız almış. Ondan biraz şüphe ettim.
Hocam 250-270 civarı diyeyim. 30 Metre bir şey arıyorum.Bakıyorum hemen.
Bütçe ne kadar olacak? Burada hatırlatayım rg6u6 ve rg6u4 olmak üzere 2 tip kablo vardır. u6 olanı daha iyidir. bu attıklarınız u4 tipindedir.
İçerisindeki tel kalitesi daha mı kötü oluyor ki U4 olunca? Tıpkı internet kablosunda CAT olayı gibi.Bütçe ne kadar olacak? Burada hatırlatayım rg6u6 ve rg6u4 olmak üzere 2 tip kablo vardır. u6 olanı daha iyidir. bu attıklarınız u4 tipindedir.
Biraz ince oluyor. İçerisindeki sarma tel alüminyum olur. Bakır olmuyor.u6 ona kıyasla daha kalındır. İçerisindeki telde kalındır.Sarma teli bakırdır. İletkenliği sinyale daha iyi etki eder.Hocam 250-270 civarı diyeyim. 30 Metre bir şey arıyorum.
İçerisindeki tel kalitesi daha mı kötü oluyor ki U4 olunca? Tıpkı internet kablosunda CAT olayı gibi.