BugieDuman
Decapat
Biliyorum bu baya eski bir virüs ama dalgınlıkla açtım o kısayolu. Türkiye'de okullardan bulaştığını düşünüyorum. Her neyse ben de muzdaripim, ilk virüs olduğunu anlamadım ama açınca rundll saçma bir hata verdi. Virüs falan yazıyordu ben de çıkardım flash'ı babama kullanma dedim ama takmış ESET LNK.Agent.DV'i algıladı. Avast yaptığım araştırmaya göre 2018 yılında gayet iyi virüs algılıyordu, ben de onu kullandım ama Avast engelleme veya engelledi bu yüzden DLL hata verdi ama virüs bilgisayara bulaştı. Msconfig'den hizmetlere baktım falan TrustedInstaller.exe diye iki tana vardı bir tanesinin yapımcısı belli olmadığından devre dışı bırakmaya çalıstım ama nafile...
Sonra C:\Windows\System32 direktörundeki rundll32.exe buldum dosya boyutu 68 KB idi baktıgım birkaç kaynata 68 KB olan bir rundll32.exe çeşidi yoktu, yani onunda infekte olmuş olabilir. Ayrıca kaynaklarda registery keyleri etkilediğini de söylüyor flash'daki bilgler önemli değil ama virüsün yayılmasında etken olmayı istemiyorum. Kullandığım antivirüs Avast! Internet Security
Sonra C:\Windows\System32 direktörundeki rundll32.exe buldum dosya boyutu 68 KB idi baktıgım birkaç kaynata 68 KB olan bir rundll32.exe çeşidi yoktu, yani onunda infekte olmuş olabilir. Ayrıca kaynaklarda registery keyleri etkilediğini de söylüyor flash'daki bilgler önemli değil ama virüsün yayılmasında etken olmayı istemiyorum. Kullandığım antivirüs Avast! Internet Security
Son düzenleyen: Moderatör: