LNK.Agent.Dv Trojan rundll.exe'yi infekte eder mi?

BugieDuman

Decapat
Biliyorum bu baya eski bir virüs ama dalgınlıkla açtım o kısayolu. Türkiye'de okullardan bulaştığını düşünüyorum. Her neyse ben de muzdaripim, ilk virüs olduğunu anlamadım ama açınca rundll saçma bir hata verdi. Virüs falan yazıyordu ben de çıkardım flash'ı babama kullanma dedim ama takmış ESET LNK.Agent.DV'i algıladı. Avast yaptığım araştırmaya göre 2018 yılında gayet iyi virüs algılıyordu, ben de onu kullandım ama Avast engelleme veya engelledi bu yüzden DLL hata verdi ama virüs bilgisayara bulaştı. Msconfig'den hizmetlere baktım falan TrustedInstaller.exe diye iki tana vardı bir tanesinin yapımcısı belli olmadığından devre dışı bırakmaya çalıstım ama nafile...

Sonra C:\Windows\System32 direktörundeki rundll32.exe buldum dosya boyutu 68 KB idi baktıgım birkaç kaynata 68 KB olan bir rundll32.exe çeşidi yoktu, yani onunda infekte olmuş olabilir. Ayrıca kaynaklarda registery keyleri etkilediğini de söylüyor flash'daki bilgler önemli değil ama virüsün yayılmasında etken olmayı istemiyorum. Kullandığım antivirüs Avast! Internet Security

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi başınıza dosya felan silmeye kalkmayınız. ESET eğer korsan değil de orijinal lisanslıysa kaldırmamasaydınız keşke. Aşağıdaki rehberimi konuya yapılan ilk yorumu da dikkate alarak uygulayın.

Gamarue Kısayol Virüsü Temizleme Rehberi

Çözülmezse durumdan bizi haberdar edin.

İsimlere bakarak zararlı kanısına varmayın. Eset yasal lisanslı ise başarılıdır. Avast! hiçbir zaman güvenlik konusunda başarılı olamadı. Vasat bir güvenlik aracıdır. Eset, BitDefender, Kaspersky, Norton gibi güçlü güvenlik yazılımları kullanın. Zararlı konusunda bırak da onlar karar versin.

İsimlere bakarak zararlı kanısına varmayın. Eset yasal lisanslı ise başarılıdır. Avast! hiçbir zaman güvenlik konusunda başarılı olamadı. Vasat bir güvenlik aracıdır. Eset, BitDefender, Kaspersky, Norton gibi güçlü güvenlik yazılımları kullanın. Zararlı konusunda bırak da onlar karar versin.
Dosyaları kaldırmıyorum ayrıca zaten bilgisayarımda Kaspersky vardı ama iki seferdede hiç bir etkisi olmadı. Kaspersky Eset ile tara yaptım ama hethangi bir flash takınca hala infekte ediyor ama galiba bir sonuç buldum Malwarebytes ile bir tarama yaptım ve bazı registery keylerde sorun buldu falshımdaki dosyaları sildim rundll virüstotal taratacağım kopyasını sorun varsa ise temiz bir rundll32.exe arıyacağım. Rundll32 değiştirmek istemiyorum bu yüzden yapmayacağım ve önerinize uyup birkaç tane daha av deniyeceğim

AV denemekle olmaz sistemi daha berbat edersin. Kaspersky etkisi olmaz ise neden yüklediniz? Etkisi yok ise diğer AV'lerin de etkisi yok demeye gelir söylediğinize göre. Önerilen AV'lerden sadece birini kurup tam tarama yapın tüm belleklerle birlikte. Sorun yok ise yoktur.

AV denemekle olmaz sistemi daha berbat edersin. Kaspersky etkisi olmaz ise neden yüklediniz? Etkisi yok ise diğer AV'lerin de etkisi yok demeye gelir söylediğinize göre. Önerilen AV'lerden sadece birini kurup tam tarama yapın tüm belleklerle birlikte. Sorun yok ise yoktur.
Sorunu halletim Malwarebytes ile tarama yaptım sonra Zemnana ile tarama yaptım en sonda hitman pro ile tarama yaptım hepsi bişey buldu sorun çözüldü diye düşünüyorum(Taramalardan sonra AV kaldırdımki sorun oluşmasın

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı