Local docker server HTTP ile herhangi bir sorun yaşatır mı?

277726

Kilopat
Makaleler
4
Mantık olarak baktığım zaman serveri internete açmadığım ve sadece 80 portunu kullandığım için güvenli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca diğer local bilgisayarlar ile bu docker kullandığım bilgisayarlar aynı network'e bağlı değiller. Tabii benim korkum docker kullandığım sistemde internet kullanıyorum. Ayrıca docker da benim aracılığım ile internete erişim sağlayabiliyor ki eğer öğrenebilirsem tam ayarlarını yapıp internet bağlantısını kesmeyi planlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lokalinizde açtığınız portlara harici birisi sizin modeminize bağlı olmadıkça erişemez. Firewall ayarlarınız buna müsaade etmediği sürece zaten erişemez.

Evet mantık olarak internete açmadım ve zarar görebileceğim SSH gibi servisleri çalıştırmıyorum ama bir ihtimal internete bağlantısı olduğu için bir sorun yaşarım diye endişeliyim. Ayrıca docker zaten internete bağlanıyor? Serveri dosyalarımı nextcloud yedeklemek için kullanmayı planlıyorum. Ayrıca nextcloud uygulamaları da işime yarıyor. Ha bir de serveri sürekli açık bırakmayacağım. Sadece ihtiyacım olduğu zaman çalıştıracağım.

Brute-Force settings by Roeland Jago Douma AGPL-licensed -> şu nextcloud uygulaması ile sadece belirli local IP adresleri giriş yapabiliyor olarak ayarlayabilirim.

Docker'ın tamamına böyle bir uygulama da yapılabilir diye tahmin ediyorum?
Gerçi zaten Local'e açtığım için whitelist zaten açtığım bilgisayar IP ile aktif olmuş durumda.

Her neyse ben yine de yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı