Local klasörünün silinmesi sorun çıkartır mı?

Lütfen yardım edin, dalgınlığıma geldi 60 GB dosyayı sildim, bir zararı olur mu bilgisayara?

Yardım edicek yok mu ?
Merhaba,
Local klasörü derken kastettiğin adres yolu hangisi. Windowstaki tam adresini yazarsan daha rahat yardımcı olabiliriz. Çünkü kullanıcı dosyaları içinde bir kaç tane local klasörü bulunuyor. Şöyle bir durum da mevcut 60 GB olabilecek sadece senin windowsu kurarken isim verdiğin kullanıcı dosyaları olabilir. Onu da silerken zaten sistem dosyası varsa sana bildirirdi veya windows silmene izin vermezdi. Giden dosyalar çoğunlukla belgeler, indirilenler ve bilgisayarın senin kullanıcın için ayarladığı programların ek dosyaları, geçmiş dosyaları, tarayıcı kırıntıları ve buna benzer bir kısım dosyalardır. Sistemini etkileyeceğini sanmıyorum, windowsu açarken ve programlarını çalıştırırken sıkıntı yaşamıyorsan bir problem olmaz. İndirdiğin dosya ve belgeler varsa onlar gitmiştir. Çok önemli dosyaların vardıysa ve gittiğini düşünüyorsan bir çok recovery programı var, onlardan birini yükleyip kurtarmaya çalışabilirsin.
Herhangi bir sıkıntı yaşarsan ekran görüntüsü alarak paylaşmaya çalış ki biz de bu duruma göre yardımcı olmaya çalışalım.

Merhaba dediğin yere baktığımda C:\Users klasörüne bağlı olarak direk şekilde AppData\Local klasörü bulunmuyor. Resimdeki klasörlere baktığımızda;
All Users klasöründe AppData zaten yok.

Default klasöründe AppData var.

Default Users klasörüne zaten Windows yetki vermediği için bakamıyoruz.

Ortak klasörü içindeki AppData\Local klasörü senin açtığın kullanıcılar için Windows'un hazırladığı klasördür. Silme işlemi uygulanırsa buraya bağlı herhangi bir dosya çalışıyorsa Windows onay vermez sana, silme onayı verilirse de yenisini en kısa zamanda oluşturur. (Çoklu kullanıcı çalıştırdığını düşünmüyorum. Bu yüzden bu klasörün de silinmesi önem arz etmiyor.)

Sonra senin kullanıcı adını verdiğin klasörün içindeki AppData\Local klasörüne bakınca burada ise senin kullandığın ne kadar program var ise çoğu buraya ek dosyalarını, geçici dosyalarını, kırıntılarını yüklüyor. Bunun silinmesi de çok etkilemese de programlarının oradaki dosyaları ne sıklıkta kullandığına göre etkisini görürsün. Programlarını çalıştırdıkça eksik dosya hatası alırsan bil ki o programın kurulumunu yeniden yapman gerekir. Eğer hata almazsan zaten sonrasında da sıkıntı yaşamazsın.

Ekran Alıntısı1.JPG

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı