Lockapp.exe ve smss.exe nedir?

kaanofriviia

Hectopat
Yer
Vice City
Daha fazla  
Bu 2 adet program virüs mi? Diğer forumlara baktım bazıları virüs demiş bazıları Windows ile alakalı değiş fakat emin olamadım smss.exe System32'nin içinde lockapp.exe de C:\Windows\SystemApps\Microsoft.LockApp_cw5n1h2txyewy konumunda sizce bunlar virüs mü? Malwarebytes ile günlük taratma yapıyorum fakat hiç virüs olduğu söylemiyor emin olmadım inş virüs değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:

lockApp.exe, Windows 10 işletim sisteminin bir parçasıdır ve kilit ekranını görüntülemekle sorumludur. Kaynak: Windows 10'da LockApp.exe Nedir? - Yorumlar - 2021.

İngilizceden çevrilmiştir-oturum yöneticisi alt sistemi veya smss.exe, Windows NT 3.1'den başlayarak Microsoft Windows NT işletim sistemleri ailesinin bir bileşenidir. Bu işletim sistemlerinin başlatma işlemi sırasında yürütülür. Şu anda: Ortam değişkenleri oluşturur. Win32 alt sisteminin çekirdek ve kullanıcı modlarını başlatır. Kaynak: Session Manager Subsystem - Wikipedia

Lockapp.exe askıya alındı diyor bunu sebebi nedir

Lockapp.exe askıya alındı diyor bunu sebebi nedir?

Oturum açtıktan sonra kilit ekranı hizmetlerine gerek yok. O yüzden Windows sistemi bir nebze hafifletmek için kilit ekranı hizmetlerini askıya alıyor o da bunlardan biri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…