Merhabalar.
Geçen günlerde elime eski bir Logitech Attack 3 oyun kolu geçti. Bu kol ile Windows 11'li cihazımda Il2 Sturmovik ve Xplane12 oynuyordum. En başta güzel çalışmasına rağmen belli bir süre sonra her iki oyun da kolu algılamamaya başladı. Ben de soruna göz atmak amacıyla Logitech Gaming Software'in hem .520 hem de 9.04 (Sırasıyla Windows 10 ve 11 için) versiyonlarını yükleyip kontrol etmeyi denedim .520 versiyonunu yüklediğimde kol algılandı ve güncel sürücüyü yüklemeye çalıştım. Ancak "Sürücü yüklenemiyor" hatası verip "Çekirdek Modu Donanım Zorlamalı Yığın Koruması" nı kapatmamın işe yarayabileceğini söyledi. Ancak ben güvenlik problemleri neticesinde bunu yapmamaya karar verdim.
Bu olaydan sonra Aygıt Yöneticisinden sürücü durumunu kontrol ettiğimde "Aygıt Başlatılamadı (WmFilter)" hatasını 0x27 koduyla verdiğini gördüm. Bunun yanında Ayarlar>Bluetooth ve Cihazlar>Cihazlar kısmından baktığımda kolun altında "Sürücü Hatası" yazıyordu. Ayrıca Olay Görüntüleyicisinden cihaz olaylarına baktığımda önceden bahsettiğim "Aygıt Başlatılamadı" hatasının yanında "Device settings for HID\VID_046D&PID_C214\9&25d94eb9&2&0000 were not migrated from previous OS installation due to partial or ambiguous device match." uyarısı da görünüyor.
Herhangi bir şekilde yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.