Selam arkadaşlar, hemen konuya gireceğim. Ben kablosuz bir fare almaya karar verdim ve bunlar arasında bayağı kararsız kaldım. Maalesef Türkçe kaynak bulmak zor bu yüzden İngilizce kaynaklardan araştırdım fakat aklımda bir suru soru kaldı. İkisinin de hem artıları hem eksileri var diğerine göre. Kafam bayağı karıştı. Şu ana kadar bütün ekipmanlarımı Logitech aldım neredeyse ve bu konuda başka markalara karsı biraz on yargılıyım. Kendime göre eksik ve artılarını söylemek istiyorum siz de bu konuda bilgi verirseniz sevinirim, ikisini de kullanmış arkadaşların yorumlarını bekliyorum. İkisini kullanmayıp sadece birine sahip olan arkadaşlar da tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Palm ile claw arasında, Palm'a çok çok daha yakın bir tutuş seklim var.
Oynadığım oyunlar şöyle: Valorant, CS:GO, Fortnite, League of Legends ve Rocket League.
===========================
-Logitech G HUB üzerinden Razer'ın uygulamasına göre daha kolay ayar yapılması. Daha önce Razer'ın uygulamasını kullanmadım, bu yüzden de kullanan arkadasların görüşlerini almak istiyorum.
-Logitech'in alt kısmında bulunan fazla yer kaplayan ayakları sayesinde Razer'dan daha rahat kayacağını düşünüyorum, bu benim düşüncem bu konuda bilgiye ihtiyacım var.
-Logitech'in çok fazla çift tıklama sorunu olduğunu duydum, bu FPS oyunlarında çok fark etmese de Fortnite ve Rocket League'de cok sıkıntı çıkarır. Razer ise optik Switch'ler kullanıyor ve bunların daha az sorunlu olduğunu duydum. Bu konuda da yorum yaparsaniz sevinirim.
-Logitech'in lazer sensoru Razer'ınkine nazaran daha hızlı fakat Razer'ın sensoru daha keskin. Bu şey kafamı en çok karıştıran şey. Razer 750 IPS sensör hızına sahip iken Logitech 400IPS sensör hızına sahip, bu sayılar ne anlama geliyor bilmiyorum fakat neredeyse 2 katı fark var. Bu konuda da görüşlerinizi bekliyorum.
===========================
İçime, araştırdıktan sonra Razer Viper V2 Pro daha çok yatıyor ama alıyorsam en iyisini alayım diyorum o yüzden sizin de görüşlerinizi almak istedim. Fiyat konusu veya stok konusu problem değil, sadece hangisinin hangi koşullarda daha iyi olduğunu söyleyin.
Karşılaştırma sitesi:
The Logitech G PRO X SUPERLIGHT and the Razer Viper V2 Pro are high-end wireless gaming mice with symmetrical shapes. The two perform very similarly and weigh virtually the same, though the Razer is marginally lighter. The Razer also has a slightly wider CPI range and a USB-C charging cable...
Buradan siz de bakabilirsiniz arkadaşlar.