Logitech G102 mi Cooler Master CM110 mi?

Alpella420

Centipat
Logitech G102'nin boyutu biraz küçük gibi geldi bana, aslında claw tutarım Mouse'u ama şu anki mouse'umum kısa olmasından dolayı serçe parmağım mouse Pad'e sürtüyor ve bu hiç de hoş bir his değil, yüksekliğinin ne kadar olduğu benim için önemli yani.
İtopya'daki indirimde aynı fiyata düşmüş bu iki Mouse'u size sormak istedim. Benzer başlıklarda performans açısından, arada çok büyük farkların olmadığıyla aynı anlama gelebilecek cevaplar yazılmış ama sensörlerini, ergonomisini ve özellikle ışıklarını değiştirmede ne kadar özgür olduğumuzu merak ediyorum (ışıkların kapanabiliyor olması yeter). Aslında gönlüm Logitech'den yana; kullananlarınız illa ki vardır, boyutuyla ilgili bilgi verebilirseniz çok iyi olur. Sonuçta öğrenci olduğum için ekonomik özgürlüğüm, ailemin izinleriyle sınırlanıyor ve bu yüzden almadan önce tam olarak emin olmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
G102 Lightsync modelini daha yeni aldım, 1 haftalık bir kullanıcı deneyimim var. Bundan önceki oyuncu farem G300'dü. Sol tık tuşunu bozduktan sonra emekliye ayırmak zorunda kalmıştım kendisini. 2 sene sonra G102 modeliyle tekrar geri döndüm G dünyasına.

Özetle, sensörün yeni olmasını gerçekten hissediyorsunuz. 8000dpi seviyelerine çıktığınızda gerçekten farkı hissediyorsunuz. Ama ben günlük 1600dpi seviyesinde kullanıyorum, alıştığım için. Farenin profili daha çok sportback bir araba gibi, alçak, uzun. Ellerim ortalama bir insandan daha uzun ve pençe (claw) gibi kullanıyorum genellikle faremi. Herhangi bir parmağımın mousepad'e sürttüğünü hatırlamıyorum.

Tek diyeceğim G102/G203 modellerini alırken Prodigy değil Lightsync modelini alman olur. Lightsync daha yeni, kaliteli ve güncel bir sensör kullanıyor.

Yazılım kısmında ise fareyi eğer G Hub kullanmasanız otomatik varsayılan bir profille geliyor. Hangi cihaza taktığınız fark etmiyor, aynı profil çalışıyor. G Hub kurarsanız, ona aktarıyor. LED'leri tamamen kapatabildiğiniz gibi sese duyarlı gibi farklı ve özel efekt tasarımları dahil çeşitli görselleştirmelerle kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu konuda G Hub yazılımı oldukça fazla imkan tanıyor. Tek sıkıntısı farklı efektler arası geçiş yaptığınızda her efektin varsayılanını geri yüklüyor. Buda bir öncekinde yaptığınız ayarların tekrar ona geçtiğinizde geri yüklenmiyor olması demek. Bunun dışında bir eksi tarafını "daha" gözlemleyemedim.

Kutu içeriğinden ise sadece fare, kullanım klavuzu, G ailesine hoşgeldiniz kartı ve kocaman bir Logitech G yapıştırması çıkıyor.

CM fare için ise fikrim yok, kullanmadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı