Logitech G230 Kablo Kopması Tamir Edilir mi?

Spontini

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,
Bugün Logitech G230 kulaklığımın sağ tarafından ses gelmemeye başladı ve ben de sıkıntılı noktasını tespit ettim ve orasını makas yardımıyla kulaklıktan koparıp 2 sağlam kabloyu birbirine bağlayabileceğimi düşündüm ve kestim sonuç hüsran çünkü içerisinden adeta kıl gibi kablolar çıktı ve bunu evdeki imkanlarımla bağlayamadım. Acaba bunu bir elektrikçiye götürsem bunda kablo değişimi veya iki kabloyu birbirine lehim vs kullanarak bağlayıp kulaklığın çalışmasını sağlayabilir mi? Şöyle de bir fotoğraf bırakayım:

Olaylar her zaman hayal ettiğimiz gibi olmuyor malesef. Şu tellerin etrafındaki kıl gibi dediğin püsküllerin elektrikle herhangi bir alakası yok diye biliyorum. Tellerin etrafına sarılıyor, belki sağlamlık içindir, belki yalıtım içindir emin değilim. Bir yankeski yardımıyla (yankeski yoksa makas ile dikkatlice yapabilirsiniz) o püsküllerin içindeki asıl tellerin etrafını biraz açmanız gerekecek. Muz soyar gibi içindekini açığa çıkarmalısınız. Ama dikkat edin tele zarar vermeyin, gereğinden fazla kuvvet uygularsanız içerideki tel kopar, sonra diğerlerini de aynı boya getireyim derken kablo boyunu kısaltmış olursunuz. Hele ki aynı yanlışı birden fazla yaparsanız tam olarak yaşayacağınız şey bu olur. Evde elektrik bandı olduğundan emin olun. Bant yoksa herhangi bir elektrikçiden, telefon tamircisinden vs. birkaç liraya bulabilirsiniz. 2-3 liradan daha pahalı değildir. Kabloları soyduktan sonra aynı renkte olanları birbirine bağlayın ve etrafına birkaç tur elektrik bandı sarın. Elektrik bandının düzgün ve gevşek olmadan sarılması önemli, diğer tellerle iletişim halinde olmamalı sardığınız tel. Tel bağlama işini, iki teli kedi merdiveni gibi birbirine örerek yapabilirsiniz. Bağladığınız kabloları iki ucundan çektiğinizde hemen bağ çözülmemeli. Sanıyorum orada 5 tane ana kablo var, arkadakiler tam net değil anlayamadım. Her kabloyu düzgün bir şekilde bağlayıp bantladıktan sonra kontrol edin kulaklık çalışıyor mu, performans kaybı var mı diye. Yeterli bir çözüm olduğuna ikna olduysanız bütün kabloların etrafına bir şey sarın, 5'inin birden etrafına yani. Şeffaf mutfak jelatini olabilir, hepsini bir arada tutacak bir şey olmalı, ergonomisine ve özelliğini çabuk yitirmemesine göre seçim size kalmış. İsterseniz yapıştırıcı kullanın ama tekrar bir sıkıntı olursa, özellikle de siz bu bağlama işlerini yaptıktan hemen sonra bir ses kopukluğu olursa işin geri dönüşü zor olur. O yüzden geri dönüşü olmayan şeyleri yapmaktan kaçınmanızı tavsiye ederim. Jelatin gibi bir şeyi sardıktan sonra etrafını bantlayabilirsiniz. Kablolar salkım saçak dolaşmasın yeterli. Umarım probleminize bir çözüm olur, çok sıkıntılı bir durum. Şansınızı deneyin derim, bunları bağlamanın daha profesyönel bir yolu var mıdır bilemiyorum. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

birşey dicem kardeş benim hafiften kırılma yeri var o nu nerede tamir ettirebilirim

Başarılı işlemle lehimlenebilir diye düşünüyorum aynı şekilde bir kulaklığım var onu tamir edince bu konudan sıkıntı çekenler için gerekli bilgileri atacağım kulaklık kabloları basit lehimlenmez eliniz bu işe yatkınsa rahatlıkla yapabilirsiniz önceden çok kulaklık tamiri tecrübem olduğundan ben yapabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…