Logitech G300s vs Rival 100

İkinci el olması dışında Rival 100 bunlarla karşılaştırılınca daha iyi değil mi?

@Cinephilie burası diğer forumlara benzemez yalnız. Onu düşünerekten yorumunu yap derim. Ek olarak kronik sorunlu bir farenin güzellemesini neden yapıyorsunuz?

Ben başka hiçbir forum sitesinde bulunmadım. Esasında da ekşi sözlük yazarıyım. Zaman içerisinde kliklerinde arıza çıkabiliyor ve uzun kullanım sonrasında da kablosundaki temassızlık yüzünden o fareyi bırakmak durumunda kaldım. Fakat garanti kapsamındayken, farenin iki kere bozulduğuna şahit oldum ve benden mouse'u yollamamı bile talep etmeksizin yenisini gönderdiler. Öyle sanıyorum onlar da bu farenin ''kronik sorununu'' kabul etmiş olmalılar.

Ancak kullanım açısından son derece rahat ve ergonomik bir fare oluşundan kaynaklı, ben o fareden arıza bile çıkarmış olsa çok memnun kalmıştım. Eğer klik sorunu garanti süreci bittiğinde gerçekleşseydi, başka bir mouse'un switchini alıp takacaktım ama buna gerek kalmadı. Kablosu falso vermeseydi (ki ben fareyi oradan oraya taşıyıp ezip büktüğüm için, kablosunun bir kulaklık edasında temassızlıkla neticelenmesi bana normal geliyor) bugün hala kullanıyor olurdum.

@Mertarı ₺20 inanın hiç bir para. Rival 100 al geç. G300 aldığında muhtemelen 3-4 ay sonra fare tıklamıyor diye konu açacaksın.
G102 nasıl bir seçenek olur?

@Cinephilie berbat bir sensörü, Switch'leri ve aydınlatması var. Yapı kalitesi olarak da günümüz ürünlerinden geri. Hadi buna da bahane bul.

Haklı olabilirsiniz. Ben çok uzun yıllardır onu kullandım ve ben onu kullandığımda günümüz ürünlerinden geride değildi. Teknoloji sürekli gelişip serpilen bir dal. Şu an için bu mouse mantıklı olmayabilir. Ben sadece biraz duygusal yaklaşıyor olabilirim. Yıllarım bu mouse ile geçti ve Logitech firmasından da ek olarak çok memnun kalmıştım; işte ondandır ki, yeni bir mouse alırken bile Logitech olmasına dikkat ediyorum.

Ben Logitech G300s'i yaklaşık 3 yıl boyunca kullandım. Sonrasında sağ switch uzun süre kullanımdan basmamaya başladı. İndirimde Rival 110 bulunca onu aldım yaklaşık 1 yıldır da kullanıyorum. Şimdi öncelikle iki mouse'un tutuş şekli farklı 300s daha küçük ve avuç içine alacak şekilde kullanılıyor. Rival palm tutuşu diye tabir edilen şekilde. Rival mouseu çok beğendim fakat bazen arada dpi kendiliğinden yavaşlıyor gibi geliyor. Logitechte boyut ve kullanım olarak el alışkanlığından hakimiyeti daha çok hissediyorum. Velhasıl kelam rival aldım ama tekrar yedek için g300ste aldım kenara koydum. Rival malzeme ve switch kalitesi olarak biraz daha iyi o yüzden tavsiyem ondan yana olur.

Hocam son soru, Rival 300 buldum bir tane Rival 100 ile arasında kayda değer fark var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…