Logitech G402 Hyperion Fury Kullanıcı Deneyimi

20230726_193139.jpg

(BU KONU DENEYİM AÇIKLAR. KESİNLİKLE ŞU TARAFI İYİ ŞU TARAFI KÖTÜ DEĞİL. KENDİ YAŞADIKLARIM AÇIKLANIYOR YALNIZCA)

Öncelikle selamlar. Uzun süredir kullandığım bu mouse hakkında bir deneyim konusu açmak istedim. Bir an önce geçelim isterseniz.

Ürünün Kutusu İçeriği

Hatırladığım kadarıyla yalnızca mouse ve bir kaç sticker vardı. Bir de garanti kağıtları falan.

Ergonomi

Üründeki en rahat noktalardan biri de bu. Özellikle Palm Grip tutanlar için mouse çok rahat. Elim 16 cm falan. Büyük mouseları daha çok seven biri olarak gayet rahat tutuyorum. Sağa doğru aşağıya inen tasarımlar cidden oldukça ergonomik geliyor bana. Bu arada soldaki derinlik ve kullanılan malzeme çok hoş. Hiç rahatsız etmiyor.

Claw grip için aynı şeyleri söylemek zor. Açıkçası claw grip tutan bir arkadaşım fazla rahat edememişti bu mouse ile.

Makro Tuşları

O kadar iyi yön saydık biraz da kötü yönlerini sayalım. 5 adet falan bulunuyor. (Özellikle sol arka) Makro tuşlarında kullanılan switch inanılmaz kötü gerçekten. Basınca sanki takılıyormuş hissi veriyor. Arada boşa basıyor falan.

Skatezler

Fazla uzatmaya gerek yok. İyi değil. 1 yılda tamamen aşındılar. Kaçıncı yılı hatırlamıyorum ancak hala daha son hız devam ediyor aşınması.

Sensör

Fusion Engine Hibrit sensör olması gerekiyor. 4000 DPI maksimum destekliyor. Günümüz için eskimiş bir sensör. Şu zamana kadar sensörden kaynaklı bir problem yaşamadım. 4 adet DPI değeri atayabiliyorsunuz mouse'a. Hiç yetersiz gelmedi.

Switchler

Omron 20M kullanılmış. Bol sorunlu bir switch normalde ancak şaşırtıcı şekilde yıllarca bir şey olmadı. Switch sesi şu şekilde:

Yazılım

Logitech G Hub kullanıyor mouse. Makro gibi özellikleri rahatça atıyorsunuz ve kullanıyorsunuz. Hızlı DPI değişikliğinde olacak ayarları da düzenleyebilirsiniz. Yalnız bu yazılımda yaşadığım en büyük problem yazılımı indirdiğim zaman haftada 2 kere falan mouse bir anda kapanıyor. Hele oyunun ortasında olunca çılgına dönüyor insan. RGB de olmadığı için kaldırdım zaten direkt. Şu an problem yaşamıyorum.

Son Deyişler

Şu an 850 lira civarına satılan bu mouse'u almak saçmalıktan ibaret. Sensörü artık eski, switchleri kronik sorunlu. Ergonomisi dışında iyi yanı yok. Logitech artık sorunlu Omron switchleri bırakmalı ve yeni ürünler çıkartmalı.

Bu kullanıcı deneyimim de böyleydi. Okuduğunuz için teşekkürler. Kendinize cici bakın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı