Logitech G502 X vs. Razer Basilisk V3

Bütçe
1500-2000

OguzhanMAT

Hectopat
Yer
Kocaeli
Merhaba değerli Technopat ailesi sizelere birkaç sorum olacak.

-Aşağıdaki farelerden hangisini tercih ederdiniz etme sebebiniz nedir?
- Hangi markanın yazılımını daha iyi buluyor ve beğeniyorsunuz?
- Macro yazarken hangisini kolay buluyor ya da verimliliğini beğeniyorsunuz?
-Malzeme yapısında hangisini daha kaliteli buluyorsunuz?
-Garanti ve teknik servis memnuniyetinde hangisinin daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz?
- FPS türü oyunlar için mouse tercihiniz hangisi olurdu?

Logitech G502 X
Razer Basilisk v3

Cevaplarınız için teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Razer mouse kullanmadım ama Razer Synapse klavye kulaklık fareyi Chroma ile uyumlu çalıştırıyor tercihiniz yaptınız mi?

Razer mouse kullanmadım ama Razer Synapse klavye kulaklık fareyi Chroma ile uyumlu çalıştırıyor tercihiniz yaptınız mi?

Merhaba evet tercihimi yaptım Logitech G502 X tercihim oldu lakin her ikisini de alıp birkaç gün kullandım önceki Mouse'um G300S'di tabii ki profesyonel olarak hangisinin iyi olduğunu söylemem mümkün değil lakin normal bir kullanıcı olarak birkaç kategoride yorumlayabilirim.

• Dış görünüş ve malzeme yapısı:
Razer Basilisk V3 malzeme yapısı ve kalitesi olarak Logitech G502 X'den bir tık daha iyi duruyor gerek plastik hissiyatı olsun gerek kauçuk hissiyatı olsun elime aldığımda daha premium bir hissiyat ayrıca Basilisk v3'ün kablosu örgülü bir yapıda geliyor bu konudada Razer'a + yazabiliriz. Lakin bu Logitech'in kalitesinin rezalet olduğu gibi anlaşılmasın kendisi Basilisk v3'ten daha hafif bir mouse olduğu için bazı şeylerden feragat ettiklerini düşünüyorum o yüzden biraz daha kalitesizmiş gibi hissettiriyor ama öyle bir şey söz konusu değil.

• Sensor & Switch & skatez
-Sensör
Sensör konusunda normal bir oyuncu olarak ikisinin arasındaki farkı inanın anlamadım ikisi de süper sensörler.

-Switch
Switch olarak G502X hafif olduğundan kaynaklı olsa gerek bazen tek tıklama yapmam gereken yerde çift tıklama yaptığım oluyor ama bu Switch ile alakalı bir problem değil benimle alakalı bir problem denemelerini yaptım oyun sırasında parmağım yorulunca kendi kendime basıyorum lakin yine de Basilisk v3'te böyle bir problem yaşamadım. Scroll tuşuna değinmek istiyorum öncelikle akışkan olmayan modda G502X Basilisk v3'e göre sesli dönmekte bu kimi için problem olarak görülebilir ama ben zaten kulaklıkla kullandığım için çoğu zaman pek önemsemedim akışkan moda aldığımda G502X Basilisk v3'ten daha hassas ve daha fazla dönüyor ayrıca G502X'de bu buton fiziksel olarak kullanabiliyorken Basilisk v3'te yazılımsal olarak kullanabiliyoruz burada şöyle bir +/- durum oluşabiliyor G502X'de scroll tuşunu akışkan veya durağan moda almak için kullandığınız tuşa yazılımsal olarak herhangi bir şey atayamıyorsunuz Basilisk v3'te eğer ki siz sürekli scroll tuşunun modunu değiştiren biri değilseniz tuşun tanımını kaldırıp farklı istediğiniz herhangi atama yapabiliyorsunuz.

-Skatez
Her iki farenin skazlerinde herhangi bir problem yaşamadım zaten mouse pad ile kullanıyorum o yüzden aradaki farkı anlamamış olabilirim.

• Tutuş & kavrama
Ben karma tutuş biçimi kullanıyorum bende tam çözebilmiş değilim kendimi bir türlü alıştıramadım bazen palm bazen claw tutuş yapıyorum o yüzden palm claw diyeceğim sanırım bu tutuşlar için bu tür fareler önerilmiyor bende halen pek alışabilmiş değilim çünkü G300s gibi simetrik bir fareden geçiş yaptım açıkçası her ikisi de bana büyük ve garip geliyor o yüzden yine de fikir değiştirip simetrik olan başka bir fareye geçiş yapabilirim (örneğin. Logitech G PRO X Superlight & Razer DeathAdder V3 & Razer Viper). ikisinin arasında değerlendirme yapacak olursam 18 cm uzunluk 10 cm genişlikte bir elim var açıkçası Basilisk v3'ün yan tuşlarına erişimde çok fazla sorun yaşadım özellikle DPI kaydırma tuşuna baş parmağım uzanmıyordu lakin ikisinde benzer yapıda olmasına rağmen G502X'in yan tuşlarına erişimim ve kavramam çok daha iyiydi ve elime Basilisk v3'ten daha iyi oturduğunu söyleyebilirim. Son olarak G502X Basilisk v3'ten daha fazla terletme yapıyor sebebini tam bilmemekle beraber Basilisk v3'ün birincil ve ikincik butonlarının üstü biraz daha pütürlü ve kaymaz yapıda olduğu ve kauçukları daha iyi olduğundan dolayı elde uzun kullanımda daha az terletme yaptığını düşünüyorum.

• Yazılım
Bu konuda Synapse ile G HUB karşılaştırdığımda eğer ki bir ekosistem yapmıyorsanız Synapse bildiğim kadarıyla ve sizinde söylediğiniz gibi Chroma ile birçok farklı markayı kontrol etmemize olanak sağlıyor bu kesinlikle muhteşem. Bunun haricinde Synapse en sevmediğim özelliği belki de çok fazla beceremediğimdendir makro ataması olsun veya işte tercihim değildir ama no recoil gibi makro atamaları olsun bunlarda G HUB yazılımını çok daha iyi buluyorum Synapse bu konuda kendini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum Logitech lua script kullanarak çok daha geniş bir kütüphaneye sahip olduğunu söylemekte fayda var.

Aklıma gelen şu an bariz olarak kendi görüşüm ile belirtmek istediklerim bu kadar. Toparlamak gerekirse işin sonunda bir mouse sensör & Switch % skatez vs. vs. Hepsi ne kadar iyi olursa olsun eğer ki ele oturmuyorsa elde emanet gibi duruyorsa ne kadar üstün performans sergilerse sergilesin siz o Mouse'dan verim alamıyorsunuz. Ben şu an alışma sürecinde olduğumu düşünüyorum ama biraz daha zaman geçtikten sonra halen elime oturmuyorsa biraz daha küçük ve simetrik bir fareye geçeceğim. Sanırım deneme yanılma yöntemiyle elime oturan en iyi fareyi bulacağım tavsiyem mouse çeşidi bol olan bir mağazaya gidip biraz elde tutuş kavrama denemesi yapıp daha sonra mouse tipini belirledikten sonra mouse arayışına geçmek olacak. başka bir sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.

Evet haklısınız yaklaşık 1 yıl oldu Razer klavyem var hala istediğim gibi makro atayamıyorum binbir zorlukla yapıyorum. Ben ikisini de mantıksız buldum çünkü aynı fiyata Wireless fareler vardı SteelSeries Aerox 3 Wireless tercih ettim.

Ben FPS oyunları için nedense kablolu kullanma kafasındayım sanki kablosuz kullanırsam gecikme yaşayacakmışım ve o anki kolsuzluğumu kablosuz fareye bahane edecekmişim gibi geldiği için son defa kablolu kullanıyorum bir sonraki muhtemelen kablosuz olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…