Logitech G513 tamiri nasıl yapılır?

Makaleler
1
Yer
Samsun
Geçen hafta, G513 klavyemin tamamına şekersiz çay döktüm. Çay dökülünce hemen USB bağlantısını çıkarıp klavyeyi ters çevirdim. Daha sonra tuşları(caplari) tek tek söküp elektronik devre temizleyici sprey ile Switch'leri temizledim. Klavyeyi ters çevirip kurumaya bıraktım. Bir gün sonra bilgisayara takıp denediğimde klavyenin ne ışıkları yanıyordu ne de tuşları basıyordu. Windows açılış ekranında şifre girerken bazı tuşlar her bastığımda olmasa da çalıştı. Ama o da stabil değildi.

Klavyenin garantisi vardı. Türkiye yetkili servisi Penta'ya yolladım. Ürünün tamirinin mümkün olmadığını söyleyip klavyeyi bana geri gönderdiler.

Samsun'da veya farklı bir ilde klavyeyi tamir için gönderebileceğim elektronikten ya da lehimden anlayan/ tanıdığı olan var mı?

Şu anda Migros'tan aldığım Geotrix marka, Çin Mali "oyuncu" klavyesini kullanıyorum. Resmen attan inip eşeğe bindim...

Logitech ile doğrudan iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz.
Ne Türkçe ne de İngilizce şekilde yazabileceğim e-mail adresi bulamadım.
Kardeşimin de benim de ekiplarımız full Logitech. Duyduğum kadarıyla bu tip full Logitech ekipmana sahip olanlara bir sefere mahsus ücretsiz değişim yapabiliyorlarmış. Ama dediğim gibi direkt olarak Logitech'e ulaşabileceğim bir e-mail adresi bulamadım.

Instagram'dan Logitech'in global sayfasına yazdım ama cevap vermediler.

Mail veya destek talebi ile iletişim kurabilirsiniz.

Hocam müşteri hizmetleri ne işe yarıyor arayın ücret karşılığında tamir ederler sizin hatanızdan dolayı.

Hocam müşteri hizmetleri ne işe yarıyor arayın ücret karşılığında tamir ederler sizin hatanızdan dolayı.
Türkiye yetkili servisi Penta'ya da ücret karşılığında tamir edin dedim, tamir olmaz dediler.
Ben 200₺'ye kadar ücrete razıydım.

Logitech canlı desteğe yazdım. Çok seri şekilde cevaplayıp, iletişim bilgilerimi alıp 24 saat içerisinde e-mail geleceğini söylediler. İlginç bir şekilde sohbetiimiz gayet samimiydi.
Bana yazan eleman şöyle bir cümle kurdu:
"I can imagine how you feel at this moment and the situation you are facing is definitely not what we intend to deliver. Not to worry, I will take ownership to guide you further."
(Türkçesi)
"Yaşanan durumun sana neler hissettirdiğini anlıyorum ve biz kesinlikle böyle bir durumla karşılaşmanı istemeyiz. Endişelenme ben durumu devralıp sana yardımcı olacağım."

Bundan sonra iletişim bilgilerimi alıp e-maili beklememi söyledi. Yılbaşı için güzel dileklerini de eklemeyi de unutmadı.
Bakalım ne olacak.

Sizin adınıza sevindim. Logitech kalitesi.

Güncelleme: Üzerine çay döktüğüm G513 klavyeme Penta tamir edilemez yenisini alın demesine rağmen Logitech'in kendisi dün bana ürünün ücretsiz şekilde yenisinin verileceğini söyledi. Ben de hemen klavyemi aldığım İtopya'ya e-maili ilettim ve durumu açıkladım. Bakalım ne cevap verecekler.
Güncelleme 2: İki gündür e-maile cevap gelmeyince İtopya'yı arayıp sordum. Sadece Penta değişim veya para iadesi yapılsın derse işlem yapabilirlermiş. İtopya, ürünü bize yollayın biz Penta'ya yollayalım klavyeyi incelesinler, oradan çıkacak sonuca göre işlem yapalım dedi. Ben de, zaten Penta ürün tamir edilemez diyerek değişimi reddetmişti tekrardan göndermeye lüzum yok dedim. O zaman ben hiç sizi araya katmayayım direkt olarak durumu Penta'yla kendim konuşayım dedim. İtopya kabul etti.

Daha sonra Logitech'ten aldığım e-maili Penta'ya da iletip değişim istediğimi bildirdim. Onlar garanti şartları gereği sıvı temasından dolayı arızalanan ürünün değişim veya para iadesi olmaz dediler.
Bunun üzerine Logitech'in bu durumu bilmesine rağmen değişim verdiğini söyledim ama cevap vermediler.

Ben de Logitech'in bana attığı e-maile cevap verdim; Türkiye yetkili servisiniz Penta, klavyenin sıvı temasından dolayı bozulduğu için bana yeni klavye göndermediler. Eğer Türkiye servisiniz kabul etmezse bu durumu bize bildirin dediğiniz için size yazıyorum dedim. Adres, fatura filan tüm gerekli bilgileri de ekledim. Bakalım ne olacak.
-

Güncelleme 3: Logitech kanıt videosu filan istemişti atmıştım. Hepsini inceledikten sonra klavyede sıvı teması olduğu için ürününüz garanti dışı diye cevap verdiler.
Bu mesajın üstüne neye uğradığımı şaşırdım. Cevap olarak, ben zaten size ilk mesajımda klavyemin üzerine su döktüğümü ve bu yüzden çalışmadığını söylemiştim. Ne diye benden bir sürü bilgi isteyip, heveslendirip daha sonra garanti dışı dediniz? Kardeşimin ve benim tüm ekipmanlarımız Logitech olduğu için yılbaşı hediyesi olarak yeni bir tane göndereceksiniz sandım. Yaşadığım bu durumdan sonra bir daha Logitech marka ürün almayacağım yazdım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…