theburaksonmez
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar, sizlere bir takım sorum olacak. Şu son zamanlarda bir klavyeye ihtiyaç duymaya başladım. Alacaksam kalite ve 4 - 5 yıl götürsün dedim ve mekanik klavyelere başvurdum. Ama bildiğiniz üzere bir tuzlu fiyatları var. İlk önce amazondan almayı düşündüm ve bazı klavyelerin nedense Türkiye mağazalarında daha ucuz olduğunu anladım. Bende amazondan almaktan vazgeçtim ve derin bir araştırmaya girdim. Aklıma 4 tane ürün yatıştı ve kararımı halen veremedim ve size başvurmaya karar verdim. Aklıma yatan klavyeler şunlardır.
1-Razer Blackwidow Tournament Edition (Clicky modeli amazondan.)
2-Logitech Orion spark
3-Logitech G710+
4-Logitech Atlas spectrum
Evet tercihlerim bunlar ama kesinlikle aklıma yatanlar 2 ve 3 numaralı ürünler. Ama hangisini alacağımı halen bilmiyorum Logitech G710+, Logitech G610 gibi ışık efektlerine sahip değil fakat ikiside brown switch kullandığı halde Logitech G710+ daha çok ses çıkarıyor ve daha çok oyuncuların tercihi oluyor işte bu yüzden aklım karıştı. Sizden ricam bana yardım etmeniz. Yardımlarınızı ve tercihlerinizi 4 gözle bekliyorum. Ama lütfen tercihlerime takılmayın tercihlerim dışında da bir klavye bakmak isterim. Bu konuda @Mikail Fidan ve @Recep Baltaş sizleride görmek isterim. Şimdiden teşekkürler.
Gameekstrada çanta hediyeli ile 350 lira şuanda almalıyım diye düşünüyorum :d:dG610' un tek farkı ışık efekti. G710+' nın tercih edilmesinin nedeni ise metal üstü plastik giydirme olmasıdır.
- Blackwidow' un swichtleri ''çöp''. Çok çabuk kırılıyorlar.
- Orion Sparkın da swicthleri iyi değil.
- G710+ iyidir. Full metal kasadır, dayanıklıdır. Ben kullanıyorum memnunum.
- Atlas Specturumun numpadi yok ve swicthleri iyi değil.
Sanalmarketim' de 350 TL G710+. Tavsiye ederim.
Alabilirsiniz hocam. 1 aydır kullanıyorum, toz dışında sıkıntı yok, ki oda silemediğim için.Gameekstrada çanta hediyeli ile 350 lira şuanda almalıyım diye düşünüyorum :d:d
Razer daha ucuza geliyor ama işte numpad ve ışıkları yok :/Hocam diğer ekipmanları hakkında yorum yapamam ama razerin klavyeleri gerçekten oldukça kaliteli çin switchleri vs vs birsürü tarrtısma konusu oluyor ama hem işçi gücü hem hammadde ucuz olduğu için çinde üretim yapan birçok firma var bunu yadırgayamayız eğer kendinizi ayarlayabiliyorsanız razer klavye kesinlikle öneririm.
ya peki G610 Mu G710+ Mı çünkü g610 ışık efektleri çok hoşuma gittiAlabilirsiniz hocam. 1 aydır kullanıyorum, toz dışında sıkıntı yok, ki oda silemediğim için.
Bende RGB falan istiyordum ama çok para be hocam... 500TL falan...
Hocam arasında swicth farkı yok. Eğer isterseniz G610 alın, kötü değildir.Razer daha ucuza geliyor ama işte numpad ve ışıkları yok :/
ya peki G610 Mu G710+ Mı çünkü g610 ışık efektleri çok hoşuma gitti
Hocam diğer ekipmanları hakkında yorum yapamam ama razerin klavyeleri gerçekten oldukça kaliteli çin switchleri vs vs birsürü tarrtısma konusu oluyor ama hem işçi gücü hem hammadde ucuz olduğu için çinde üretim yapan birçok firma var bunu yadırgayamayız eğer kendinizi ayarlayabiliyorsanız razer klavye kesinlikle öneririm.
G610' un tek farkı ışık efekti. G710+' nın tercih edilmesinin nedeni ise metal üstü plastik giydirme olmasıdır.
- Blackwidow' un swichtleri ''çöp''. Çok çabuk kırılıyorlar.
- Orion Sparkın da swicthleri iyi değil.
- G710+ iyidir. Full metal kasadır, dayanıklıdır. Ben kullanıyorum memnunum.
- Atlas Specturumun numpadi yok ve swicthleri iyi değil.
Sanalmarketim' de 350 TL G710+. Tavsiye ederim.
Veri olmadan? Kailh swicth ne peki? Mediamark a 710+ almaya gittiğimde Razer' in içini açmışlardı. Swicthlerin oturduğu plaka bile sert plastiktendi... Fareleri iyi ama klavyeleri değil.Razer'ın switchlerinin neresi çöpmüş anlıyamadım. 1 senedir razer blackwidow chroma kullanıyorum, en ufak bir sıkıntı yok. Bir markayı elinizde hiçbir veri olmadan kötülemeyin.
Bir markayı elinizde hiçbir veri olmadan kötülemeyin.
Çinle alakalı değil bu mesele. Ucuz dediğin klavye TR' de 500 - 600 TL' ye satılmakta. Yurtdışında da öyle. 2014' e kadar Cherry marka swicth kullanan Razer, bu yılla beraber Kailh marka swicthe geçti ve swichtler çok çabuk kırılmakta.
Sayenizde aklımda RAZER'i çıkarttımVeri olmadan? Kailh swicth ne peki? Mediamark a 710+ almaya gittiğimde Razer' in içini açmışlardı. Swicthlerin oturduğu plaka bile sert plastiktendi... Fareleri iyi ama klavyeleri değil.
Allah aşkına o fiyata Corsair Cherry MX RGB almak varken Razer Kailh Chroma mı alınır? Güldürmeyin beni. Bir klayve sırf rgb olduğu için 600 - 700 TL' ye satılmamalı. Üstelik plastikken!
Gidin bakın yabancı forumlara. Çoğu kişi swictlerin kırıldığından yakınmakta.
Önce yukarıda yazdıklarımı oku, bak ne demişim ''VERİ'' olarak;