Logitech K400 Plus vs Microsoft All-in-One Media Keyboard

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Dün TCL 65P735 65" 4K Google Smart TV aldık. Bugün servis kurulumunu yaptı, biz de Google hesaplarımızı ekleyip kullanmaya başladık.

Ufak bir deneme sonucunda (neredeyse ölü durumdaki SteelSeries Rival 300S fareyi takıp denedim ) televizyonun fare desteklediğini gördüm. Muhtemelen klavye desteği de mevcuttur diye düşünüyorum çünkü televizyonda Google TV arayüzlü Android TV 11.0 işletim sistemi yüklü. Android TV de Android tabanlı. Daha önceden bazı Android telefonlarda klavye bağlayıp kullanıyordum, sorunsuz çalışıyordu. Muhtemelen bu cihaz için de geçerlidir.

Televizyonu özellikle de yazı yazarken kendi kumandasıyla kullanmak zor olabiliyor. Şifre girerken veya YouTube'da video ararken kumanda kullanmak işlemi zorlaştırabiliyor. Bu nedenle TV için bir klavye almak istiyorum.

Bu konuda iki tane büyük model var: Logitech K400 Plus ve Microsoft All-in-One Media Keyboard.

Bu iki klavyeden hangisini önerirsiniz?

Microsoft olanını alın hocam bence

İkiside iyi hocam. Microsoft olan alınabilir.

Microsoft All-in-One Media Keyboard klavye 2 gün önce elime ulaştı. Klavye genel olarak iyi. Medya klavyesi olduğu için Print Screen veya Home/End gibi tuşlar yok. Onun dışında genel olarak memnun kaldım. Tuşlar oldukça sessiz, sağ tarafındaki touchpad de fena değil.

Fakat alıcıyı televizyona takınca 2.5 metreden sonra takılmalar oluyordu. En arkadaki puf ile televizyon arasında ise tam 7 metre mesafe var ve orada klavye ve touchpad hiç çalışmıyordu. Ben de sorun neden kaynaklıdır diye düşündüm, televizyonun USB portu televizyonun arkasında kalıyordu. Bu yüzden de alıcıyı takınca televizyonun panel kısmı çekimi engelliyordu. Ayrıca Wi-Fi frekansı da tam dibinde olduğu için çekmiyordu diye tahmin ediyorum.

Ben de Ugreen 1.5 metre USB 3.0 erkek-dişi uzatma kablosu aldım. Daha doğrusu abim dün sipariş etti, bugün geldi. Hemen uzatma kablosunun erkek ucunu televizyonun USB portuna taktık. Dişi ucunu ise televizyonun ön-alt tarafındaki sağ kısma çift taraflı bant ile yapıştırdık. Dişi uca Microsoft klavyenin alıcısını taktık ve artık 7 metreden bile klavye sorunsuz çalışıyor. Yani menzili aslında çok uzunmuş.

Artık televizyonda tarayıcı kullanmak zulüm olmayacak. Eskiden tarayıcı kullanmak resmen bir zulümdü. Klavye olmadığı için kumanda ile sanal klavyeden yazı yazıyorduk. Gerçekten çok zor ve yavaş oluyordu. Mouse da olmadığı için linkleri kumanda ile sağ-sol-yukarı-aşağı yaparak seçiyorduk. Yani internette gezmek diyemiyordum açıkçası. Şimdi rahatlıkla internetin keyfini çıkarıyorum.

İlk başta çekim kuvvetinden dolayı anlık olarak da olsa "Acaba Logitech mi alsaydım?" dedim fakat alıcıyı uzatma kablosu ile ön tarafa alınca sorun çözüldüğü için artık klavyenin keyfini çıkarıyorum.

Umarım uzun süre boyunca klavyeyi kullanabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…