Anladım hocam. Şimdi bu klavye elime geldiğinde 3 adet klavyem olmuş olacak. Şuan da Logitech K380 kullanıyorum ama ona yapmak imkansızNe demek hocam. Aslında yapılabilecek bir şey, ihtiyacınız olan malzemeleri set halinde bulabilirsiniz. K835 hot-swap bir klavye olmasa da, lehim işleriyle aranız iyiyse tabii ki de yapılması kolay bir işlem fakat dediğiniz gibi zahmetli, TKL bir klavye de olsa bir sürü tuş var hepsiyle tek tek uğraşmak sıkıcı olabilir. Halihazırda yedek bir klavyeniz varsa ilk olarak onda denemek daha garantici bir yol olabilir, yeni klavyenize zarar vermemek adına. TTC switchleri ilk kez sizden duydum, Reddit'te vs. biraz araştırdığımda uzun ömürlü ve güzel bir yazım hissiyatı olduğundan bahsetmişler. Bir yazılımcı olarak klavye başında uzun vakitler geçiriyor olmalısınız ve kullandığınız klavyenin güzel olması lazım daha iyi bir performans sergilemeniz bakımından, kullanıcıları çoğunlukla memnun bence siz de memnun kalırsınız.
Anladım hocam. Şimdi bu klavye elime geldiğinde 3 adet klavyem olmuş olacak. Şuan da Logitech K380 kullanıyorum ama ona yapmak imkansızJames Donkey 616 var ona yapılır mı hiç bir fikrim yok. Aslında hiç denemek istemiyorum çünkü ben donanımdan anlasam da bu tarz işlere elimi attığında pek alnımın akıyla çıkmıyorum
Evet dediğiniz gibi klavyelerim benim can yoldaşlarım. Normal de Corsair K55 RGB PRO XT almıştım. O zamanlar 700TL'ye ancak Gamepower vardı mekanik olarak. Onu alacağıma kaliteli membran diyerek bunu aldım. Memnundum güzel klavyeydi ama membran işte. K380 geldi ardından ve Corsairi kullanmadım. Onu da 2 gün önce sattım forumdan ve bunu aldım yedekte ki paramla. Eğer ki bu klavye çıkmasaydı karşıma uğraşmazdım. Daha gelmeden aşık oldum
Şu attığım video da sesi daha da belli oluyor;
Evet gamepower asla almam da alsaydım satamazdım bile bozulurdu o süreye kadarCidden çok hoş bir sesi var hocam, ben de sevindim aldığınıza. K55 de çok iyi klavyedir fakat membran olması akılda soru işareti bırakıyor. Hele bir kere mekanik klavye kullandıktan sonra membran klavye kullanmak çok garip bir his oluşturuyor fakat Gamepower almayarak çok iyi etmişsiniz =D. Ben ilk çıktığı dönemde James Donkey 610 almıştım ve hala kullanıyorum fakat blue switch olması aile bireylerimden oldukça azar işitmemi sağlıyor. Yakın bir zamanda güzel bir red veya brown switch klavyeye geçmeyi planlıyorum ben de. Ayrıca klavyeniz elinize ulaştığı zaman ufak bir inceleme yapma şansınız var mı?
@riphrid Hocam bir şey soracağım. Bu K835 üvey evlat muamelesi mi görüyor acaba? Resmen sitede tanıtmıyorlar bile. Portekiz dilinde bulmuştum en son. Sanırsam Logitech çok önem vermedi bu klavyeye tanıtım amaçlı.
Bu konuyu tamamen okudum. Ben Logitech'in resmi sitesinden bahsettim. Mesela şuan ki kullandığım klavye için "Türkçe" böyle bir sayfa hazırlamışlar. K835 için ingilizceyi bile bulamadım. Logitech K380 Bluetooth Wireless Keyboard - Multi-Device, Multi-OS & PortableYalan olmasın hocam tam emin değilim fakat başka bir konuda da oldukça iyi bir klavye olduğundan bahsedilmiş.
Bence içiniz rahat olsunLogitech K835 Mekanik Klavye 509 TL!
Eğer AliExpress üzerinden ilk defa sipariş verecekseniz bu klavye 1400 TL'den 435 TL'ye düşüyor. Az önce bir arkadaşım red switch beyaz rengini vergi ve kargo dahil 510 TL'ye aldı. Bu fiyata daha iyisi olduğunu sanmıyorum. Yorumlar çok olumlu...www.technopat.net .
Bu konuyu tamamen okudum. Ben Logitech'in resmi sitesinden bahsettim. Mesela şuan ki kullandığım klavye için "Türkçe" böyle bir sayfa hazırlamışlar. K835 için ingilizceyi bile bulamadım. Logitech K380 Bluetooth Wireless Keyboard - Multi-Device, Multi-OS & Portable
Aynen bunu bulmuştum bende, bir de portekizce vardı. Gerçekten saçma. Zaten bu klavyeyi globale çıkarmamışlar bildiğim kadarıyla. Asya yoğunluklu çıkarmışlar.Pardon, yanlış anlamışım fakat Logitech'in sitelerinde ürünlerine sayfa hazırlaması biraz farklı işliyor sanırım. Kaç yıllık klavye olan K120 için bile sayfaları varken bu model için olmaması biraz garip fakat fark ettiyseniz sitede amiral gemisi eski klavyeler için de bilgiendirici sayfaları yok.
Logitech K835 TKL Mechanical Keyboard: Modernes, kompaktes Design
K835 TKL Mechanical kaufen. Modernes Design, das Ihre Produktivität unterstützt, mit Gehäuse aus eloxiertem Metall, wahlweise mit Red oder Blue Switches, 12 FN-Tasten und mehrwww.logitech.com
Ek olarak bunu buldum hocam, Almanca sayfa hazırlamışlar.
Hocam link atabilir misiniz? Bende 91 dolar.
Çok sevindim şuan da. Sıkıldığım da alırım istediğime göre. Custom klavyeler gibi switch değiştirme yok ama değil mi?Tabii ki hocam, örnek olarak HyperX'in Pudding tuş takımını kullananları görmüştüm ben.