Logitech M510 Kablosuz Mouse Görüşlerim

Brandt

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bugün Vatan Bilgisayar'dan 166 TL'ye Logitech M510 kablosuz mouse aldım. Bu yazımda daha önce kullanmış olduğum Logitech M220, Logitech M185 ve Logitech G102 Prodigy ile şu an sahip olduğum Logitech M510'u karşılaştıracağım.

Mouse'a ilk baktığınızda kaliteli olduğunu hissediyorsunuz, elinizin biraz büyük olması gerekiyor. Çift Duracell pil ile geliyor fakat birini çıkartmanızı öneririm, çünkü gerçekten çok ağır bir mouse. Diğer markaları bilmiyorum fakat Logitech mouse'lar arasında alınabilecek en uygun F/P ürünü mouse diyebilirim.

Bu mouse'u seçmemin belli başlı sebeplerinden birisi ve en önemlisi ise Unifying destekli alıcı ile gelmesi. Bu alıcı ile hemen hemen çoğu Logitech cihazını tek bir alıcı ile kullanabiliyorsunuz. 6 adet'e kadar cihaz bağlanabiliyor. Bu alıcı zaten kendi başına 100 TL civarında satılan bir ürün olduğu için, Logitech M510'un 166 liralık fiyatı gerçekten çok uygun diyebilirim. Elimde alıcısı bozuk Logitech MK260 klavye mouse setim vardı, Logitech M510'un içinden gelen Unifying alıcı ile bağladım ve Logitech K260 klavyemi şu an sorunsuz kullanabiliyorum. Ekstra klavye masrafından kurtulmuş oldum bu sayede. Epey karlı bir alışveriş oldu.

Tüm yüzeylerde sorunsuz çalışıyor. Daha önce kullandığım Logitech M220'yi mouse pad'de bile hareket ettiremedim, imleç hareket etmiyordu resmen. Logitech M510'u her yüzeyde sorunsuz kullanabiliyorum. Takılma gibi bir problemi yok, Windows 10 son sürüm kullanıyorum, şu zamana kadar bir defa bile takıldığını görmedim. Yaklaşık olarak 5 metre mesafeye kadar sorunsuz çalışıyor. Ayrıca tıklama hissi güzel, biraz sesli çalışıyor fakat Logitech G102'den daha sessiz olduğunu söyleyebilirim. Yine de kaliteli tok bir hissi var.

Bu kadar övdükten sonra beğenmediğim kısımlara değinmek istiyorum.

Öncelikle M510, yapı olarak gerçekten çok büyük ve ağır. Ellerinizin biraz büyük olması gerekiyor, yoksa çok rahatsız edecektir. Benim ellerim kocaman olduğu için rahat kullanıyorum ama benim elime bile tam oturdu diyebilirim. Biraz daha büyük olsa kullanamazdım muhtemelen.

Optik sensörü giriş seviyesi bir oyuncu mouse'u olan G102'den daha kötü hissettirdi. M510 bir oyuncu mouse'u değil biliyorum fakat yine de çizim işleriyle uğraşıyorsanız sizi biraz üzebilir. Ben oyun oynamadığım halde G102 kullanıyordum, M510'a geçince optik sensörü beni hayal kırıklığına uğrattı. Sürekli yanlış yerlere tıklıyorum. Bazen istediğim yerlere tıklamakta, özellikle Adobe programlarıyla çizim yaparken mouse'u kontrol etmekte zorlanıyorum.

Kısacası eğer oyun oynuyorsanız, çizim yapıyorsanız veya en azından daha önce giriş seviyesi sayılabilecek Logitech G102 gibi bir mouse kullandıysanız bu mouse sizi biraz üzebilir. Yine de bu karşılaştırmayı Logitech G102 ile yaptım, elimde Logitech M185 ve Logitech M220 mouse'lar var, Logitech M510 mouse'un optik sensörü bu saydığım iki mouse'dan daha iyi diyebilirim.

Scroll tuşunu hareket ettirirken ve tıklarken kalitesiz bir ses çıkıyor, sanki 10 liralık bir mouse'un scroll'unu kullanıyormuşum hissi veriyor. Bunun yanında sol taraftaki iki tuş G102'den bile güzel çalışıyor.

Kısacası günlük işleriniz için kablosuz bir mouse arıyorsanız sizi üzmeyecek bir mouse. En önemli özelliği dediğim gibi Unifying alıcısı ile gelmesi. 166 TL'lik fiyatı ile bu bile almak için bir sebep olabilir. Fakat oyun ve çizim işleri için gerçekten yetersiz kalıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı