Çözüldü Logitech MK-240 kablosuz klavye ve farede kopukluklar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İsMertCan

Megapat
Yer
Merkez/Adana
Daha fazla  
Öncelikle iyi geceler herkese. Elimde Logitech MK-240 model kablosuz klavye - fare seti var. Ve kısaca yaşadığım sorun:

--> Bazen kopukluk yaşanıyor. Kopukluktan kastım da komutların yerine getirilmemesi. Bildiğimiz farede tıklama ve klavyede yazma olarak.

***Burayı özellikle belirteyim, bundan önce de aynı sorunu Logitech M185 fare çıkarttı. En azından öyle düşünüyordum.

Ve bazı çözümler denedim...

Mesela USB girişlerini temizlemek gibi. Ya da Dongle'ın, alıcının takılı olduğu yuvayı değiştirmek gibi. Ama yine de bazen bu kopukluklar yaşanmaya devam etti.

Ama en sonunda şöyle bir şey keşfettim. Klavye ve fareyi masanın üzerinde ileri doğru, yani kasanın arkasında takılı olan Dongle'a daha yakın yere getirince -ki kasa da yere yakın, birçok kablo ve masanın kendisi duvar etkisi yapıyor sanırım- sorunsuz çalışmaya başladı.

Sizce bu klavye - fare seti mi sorunlu, yoksa alıcı sinyali gerçekten alamıyor mu? Açıkçası kasa da yere yakın, ve bir sürü kablo yığını var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kablo yığınının içinden sürekli veri alışverişi ve enerji transferi oluyor. Alıcı veya verici bundan etkileniyor olabilir. Aynı sorun bende de vardı, Oyun oynarken tuşlar 1-2 sn geç algılıyor ve sinir ediyordu. Gidip sıfır pil alıp denediğim halde aynısını yapınca alıcıyı arkadan çıkarıp ön tarafa taktım ve düzeldi.
Kablo yığınının içinden sürekli veri alışverişi ve enerji transferi oluyor. Alıcı veya verici bundan etkileniyor olabilir. Aynı sorun bende de vardı, Oyun oynarken tuşlar 1-2 sn geç algılıyor ve sinir ediyordu. Gidip sıfır pil alıp denediğim halde aynısını yapınca alıcıyı arkadan çıkarıp ön tarafa taktım ve düzeldi.

Çözüm
Sanırım benim yaşadığım problem de bu. Böylece daha emin olup, sorunu kesin olarak çözebilirim. Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı