Logitech Z506 adaptör tavsiyesi

c_candycane

Megapat
Daha fazla  
Dostlar babamın çalıştığı otelde Logitech Z506 model hoparlörü çalışmadığı için çöpe atacaklarmış, ben böyle şeylerle uğraşmayı sevdiğim için babam eve getirmiş. İçini söktüm baktım kondansatörlerde falan hiçbir sıkıntı yoktu ama elektrik gelmiyordu. İçinde ayrı bir güç devresi vardı, onu söküp yerine elimde bulunan 12V 0.5 amperlik adaptörü bağladım. Tüm hoparlörler kusursuz çalıştı fakat sesi %30'dan yukarı çekince ses gidiyor. Tahminimce adaptör yetersiz geliyor. Yeni bir adaptör almak istiyorum fakat amper mi, voltaj mı ya da her ikisi de mi yetersiz karar veremedim. Tam uygun değeri nasıl bulabileceğim hakkında bir fikriniz var mı?

Bende Z523 var. bildiğim kadarıyla aynı subwoofera sahipler. Ve içindeki güç kaynaklarının aynı olması lazım. İsterseniz 10 dakika sonra içini açıp ölçüm yapabilirim. Ama sizin verdiğiniz güç 6W en azından 12V 5 amperlik bir adaptörle deneyebilirsiniz.

Yani elimde olsa denerim tabii ki ama mevcut adaptör bile zor çalışıyor. Bir de elimde orijinal güç kaynağındaki kondansatörün aynısından var. Karşılaştırdığımda karttaki sanki biraz şişmiş gibi duruyor, arıza bununla alakalı olabilir mi?

Ölçüm yaptım. 16.1 V çıktı adaptörğn verdiği gerilim. Amperini ölçemedim malesef ampermetrem yok. Sizin kullandığınız 12V 0.5A lık adaptör kesinlikle yetersiz. En azından 12V 5A veya mümkün ise 16V luk 4A tarzı bir adaptör ile deneyebilirsiniz. veya yok ise Araç aküsü, 16V u geçmeyen laptop bataryası ile de deneyebilirsiniz. Kendi kondansatörüm bu şekildedir. EDİT: Benim attığım kısım anfinin ve ses bileşenlerinin olduğu kısım. Sanırım sizin attığınız kondansatör güç kaynağınınmış. Benimkinde güç kaynağı sağ üst tarafa monteli duruyor.

Gerçekten çok teşekkür ederim o kadar uğraşmışsınız. Dediğiniz gibi bendeki güç kaynağı sıkıntılı. 16V 5 amper değerlerinde bir adaptörle sorun çözülür muhtemelen. Tekrar çok teşekkür ederim.

Biraz geciktim ama sizden kısacık bir şey daha isteyebilir miyim? Subwoofer her vurduğunda görseldeki parça yüzünden kötü bir ses çıkarıyordu. Bu acaba orjinal hoparlörde de var mı, sadece ordaki hava çıkışını aydınlatarak resmini gönderebilir misiniz? Sanırım benim elimdekinin kutusuyla ve bazı noktalarıyla oynanmış.(dışarıya çıkık olmasını dikkate almayın onu ben söktüm)

selamlar, bu subwoofer kaç ohm ve de kaç watt

Ohm değerini bilemiyorum fakat Logitech bu subwooferın 75 watt gücünde olduğunu söylüyor.

Merhaba, aynı hoparlör sistemine sahibim benimkinin besleme kartı yanmış. Acaba 14V 5A verirsek uygun olurmu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…