Logitech Z506 Sigorta Arızası

Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Yazılım
İyi sosyaller, 5.1 ses sistemim elektrik git gel sonucu sigortası patladı (ben öyle düşünüyorum).
Garantisi bittiği için sistemin içini söktüm sistemin ve sigortasını söktüm yeni sigorta alıp bağlamayı deneyeceğim.
Kart üzerindeki Fuse'u söktüm siyahlaşmıştı içi komple. Resim temsili, örnek fuse:

Pense ile çekip kopardım sadece lehim yeterli olur mu yenisini takarken? Sizce elektrikçiye mi yaptırmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Evet, kesin oarak resimden de belli olduğu gibi devre koruma sigortası eriyip atmıştır, ayni değerdeki (amper ve volt yazan) bir cam sigortayı havya, lehim pastası ve lehim telini kullanıp ayni noktadan düzgünce birleştirmeniz (Sigorta yuvası veya özel sigorta kutusu olmadığı için böyle birleştirmeniz) gerekiyor. Devrenin kesilmesi sadece sigorta atması kaynaklı sıkıntıyla olmuşsa eğer 5.1 sisteminiz bu cam sigortanın yenilenmesiyle birlikte tekrar çalışacaktır. Değilse başka hasarlı veya suçlu elektronik devre elemanını/elemanlarını ayrıca arayıp bulmanız (veya yetkili bir servis aracılığıyla baktırarak kesin arızasını tespit ettirmeniz) gerekecektir.

Avometreyle diyot ölçüm kısmını tam olarak kullanabiliyorsanız eğer bu sigortayı değiştirmeden hemen önce 4 adet köprü diyotu da tek tek ölçüp sağlamlık testini (Kısa devre/açık devre) yapın derim. Diyotlara bağlı olan filtre (rezervuara) elektrolitik kondansatörünü de (Yuvarlak, silinidir şeklilli ve bir ucu - işaretli olan büyük parçayı) içten kısa devre olup olmama durumu açısından omaj ölçüm kısmıyla avometrede kabaca ölçün. İçten bir kısa devre durumu varsa ve bu köprü diyotlardan herhangi birinde bir kısa devre durumu yine varsa bunların orijinalini elektronikçiye götürüp satın alarak değiştirmeniz gerekiyor. Yoksa takacağınız sigorta yine atar, 1 adet diyot içten kısa devre ise sigorta yine atar, evin sigortasını da kaçak akım rölesini de düşürür. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…