Logitech Z906 ile Linux'ta ses kartlarım kötü çalışıyor. Logitech Z906 hoparlör kullanıyorum. İki tane ses kartım var. Biri Creative Z, diğeri ASUS Z97 Pro gamer anakartımda bulunan tümleşik ses kartı. Optik kablo ile bağlantı yapınca her iki ses kartım da kötü çalışıyor. "ne oluyor?" derseniz, ses varken hoparlörümün kontrol ünitesinde ışık yanıyor ama o ışıklar ses yoksa hemen kapanıyor. Yani ses oldukça kontrol ünitesinde ışıklar sabit kalıyor, ses giderse sönüyor. AUX kablo ile bağlantı yaptığım taktirde böyle olmuyor, ışıklar hep sabit kalıyor ve ses olmasa bile sabit yanıyor. Windows 10 kullanınca optik kablo kullansam bile bu sorunu yaşamıyorum. Bir çözümü var mı? Tavsiyeleriniz nedir?
Güncelleme: Çözümü buldum arkadaşlar. Anakartımın ses çipi Realtek ALC1150. Creative Z harici ses kartını çıkardım. alsactl restore -P
komutunu yazdım. (Bu komut sanırım alsamixer'i resetliyor.) Ardından terminale girip alsamixer yazdım ve orada ses kartımı seçip ''Auto-Mute'' diye yazan ayarı bulup disabled yaptım. ESC tuşuna basarak çıkış yaptım. Sonra pulseaudio -k
komutu ile pulseaudio'yu resetledim. Ardından PC'yi yeniden başlattım.
Şimdi Logitech z906 hoparlörümün kontrol ünitesinde stereo yazan bölümdeki ışık hiç sönmüyor. Creative Z ses kartım takılıyken de aynı çözüme ulaşabilir miyim bilmiyorum.