Logline marka RAM alınır mı?

Bütçe
350

Eyup228

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
b75m-a
İşlemci
i5 3570

Dosya Ekleri

• ddr3 ram.jpg
    ddr3 ram.jpg
    197,2 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer 2x8 şeklinde ikili satılan dual channel ram alabilirsen çok daha iyi olur, az risk daha yüksek performans sağlar. Ama yine de bunu alayım mı diyorsan her zaman mavi ekran yeme ve uyuşmama sorunu olabilir ama %70 sorun yaşamazsın diye düşünüyorum. Eskiden hep böyle yapardık çok daha eski sistemlerde. Eğer Prime üyeliğiyle alırsan baktın uyuşmadı olmadı, hemen iade eder paranı geri alırsın.

Eğer 2x8 şeklinde ikili satılan Dual channel RAM alabilirsen çok daha iyi olur, az risk daha yüksek performans sağlar. Ama yine de bunu alayım mı diyorsan her zaman mavi ekran yeme ve uyuşmama sorunu olabilir ama %70 sorun yaşamazsın diye düşünüyorum. Eskiden hep böyle yapardık çok daha eski sistemlerde. Eğer Prime üyeliğiyle alırsan baktın uyuşmadı olmadı, hemen iade eder paranı geri alırsın.

Prime üyeliğim var ama 1tane 8 GB 1tane 4 GB RAM yapacağım sorun olur mu bilmiyorum fakat hızlar aynı.

Sadece 8 GB alacaksın yani, var olan 4 GB'nın yanına ekleyip toplamda 12 GB yapacaksın. Kimse sorun olmaz diyemez ama özellikleri uyuştuğu için sorun yaşama riskini bir hayli azaltmış olursun. Denemeden bilemezsin. Ama eminim sorun yaşamadan kullanacaksın.

Tamamdır çok teşekkürler Prime ile satın alacağım zaten bir sorun olursa iade ederim yardımın için sağ ol.
Sadece 8 GB alacaksın yani, var olan 4 GB'nın yanına ekleyip toplamda 12 GB yapacaksın. Kimse sorun olmaz diyemez ama özellikleri uyuştuğu için sorun yaşama riskini bir hayli azaltmış olursun. Denemeden bilemezsin. Ama eminim sorun yaşamadan kullanacaksın.

RAM elime ulaştı sisteme taktığımda görüntü gelmedi BIOS sıfırlama gibi şeyler denedim fakat akran gelmedi sorun ne olabilir sizce ve farklı bir şey yapmam gerekiyor muydu RAM'i taktıkdan veya takmadan önce.

Son düzenleme:
Normalde bir şey yapmana gerek yok. BIOS falan ilk etapta kurcalamasaydın. Sadece aldığın ram'i takıp çalıştırmayı dene. Dİğer slotta da deneyebilirsin. En azından ram bozuk mu değil mi onu anlayabilirsin.

Eğer çalışırsa yanına 4'lerden birini koy bakalım ne olacak. Bu tip kombinasyonları bir dene bakalım.

Normalde bir şey yapmana gerek yok. BIOS falan ilk etapta kurcalamasaydın. Sadece aldığın RAM'i takıp çalıştırmayı dene. Diğer slotta da deneyebilirsin. En azından RAM bozuk mu değil mi onu anlayabilirsin.

Eğer çalışırsa yanına 4'lerden birini koy bakalım ne olacak. Bu tip kombinasyonları bir dene bakalım.

Bayağı kurcaladım aslında fakat çalışmadı tek taktım çalışmadı ikili taktım çalışmadı elektrik geliyor sistem kapanmıyor fakat ekran siyah. RAM'i sildim, BIOS güncelledim, BIOS sıfırladım denedim olmadı. Başka yapmam gereken bir şey var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı