Lojik kapı entegreleri kaç volt ile çalışır?

Arno1972

Decapat
Daha fazla  
7408 ve kapısı ve 7432 veya kapısı kullanarak Breadboard'da bir devre yapmam gerekiyor. Devreyi tamamen kurdum ve 2 kalem pilin yeteceğini düşünerek 2 kalem pil içeren bir pil yuvasıyla enerji verdim. 1.5+1.5'dan 3 volt enerji alıyor devre fakat entegreler çalışmıyor. Yani girişten doğruluk tablosuna göre bir değer gönderdiğimde fonksiyonu sağlamasına rağmen çıkıştaki LED'i yakmıyor. Acaba entegreleri çalıştırmak için daha fazla mı enerjiye ihtiyacım var? Çıkıştaki LED'lerin rengi kırmızı.

Entegreler ve LEDler genelde 5-9 Volt arası değerde çalışırlar. 9 Volt pil ile deneyebilirsiniz. Ya da 6 Volt gibi bir değerde adaptör alabilirsiniz. 9 Volt pilin daha kolay olacağını düşünüyorum.

Entegreler ve LEDler genelde 5-9 Volt arası değerde çalışırlar. 9 Volt pil ile deneyebilirsiniz. Ya da 6 Volt gibi bir değerde adaptör alabilirsiniz. 9 Volt pilin daha kolay olacağını düşünüyorum
Genellemek yanlış. Örneğin 7432 4.75 - 5.2 volt arası çalışır. 5.2 voltu geçemez. 9 volt verirse ne olur siz düşünün.

Genellemek yanlış. Örneğin 7432 4.75 - 5.2 volt arası çalışır. 5.2 voltu geçemez. 9 volt verirse ne olur siz düşünün.
Elbette öyle, lakin devrede direnç, led ve entegreler olacağı için çok problem olacağını sanmam. Zaten 9 Volt pil sabit 9 Volt vermediği için problem olmaz.

Peki LEDlere herhangi bir direnç koymam gerekir mi?
Evet koymanız gerekir. Koymazsanız ledler patlar, patlayınca da hiç hoş şeyler olmuyor :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı