Çözüldü Lokal ağda 1Gbps hıza nasıl ulaşılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lilShigo

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, ihtiyacımdan bahsedeyim. Evimde Türk Telekom'un H168a model modemi var. İki tane masaüstü bilgisayarım var. Bilgisayarlarımı modeme 1Gbps hız ile kablolu bağlantı yapmak istiyorum. Fakat modemimde sadece 1 adet WAN/LAN Gbps portu var. Bu yüzden yeni modem yerine daha uyguna halledebilmek için bir switch almayı düşündüm. Modemin 1Gbps portuna switch bağlayıp bilgisayarlarımı da switche bağlasam internet erişiminde, IP dağıtımında vs. bir sorun yaşar mıyım? Modemin yazılımı sorun çıkarabilir mi? Sizin öneriniz nedir?

Çözüm

Switch kullanabilirsin bir sorun çıkartmaz ama bana göre o cihazın yanına router alıp kullanman çok daha iyi olur çünkü yanlış hatırlamıyorsam o modemin kablosuzu iyi değild. Xiaomi AX3000t alıp OpenWrt kurup PPPoE bilgilerini cihaza girdikten sonra modemi köprü moduna alarak ana cihazı router yapabilirsin. Elindeki modemde sadece interneti routera aktaran kablo görevini görür ve routera OpenWrt kuracağın için ona Zapret kurup Discord gibi yasaklı sitelere de erişebilirsin. Ben kurulum adımlarında sana yardımcı olurum, ben de bu şekilde 75/10 Mbit VDSL internetimi kullanıyorum.

Switch kullanabilirsin bir sorun çıkartmaz ama bana göre o cihazın yanına router alıp kullanman çok daha iyi olur çünkü yanlış hatırlamıyorsam o modemin kablosuzu iyi değild. Xiaomi AX3000t alıp OpenWrt kurup PPPoE bilgilerini cihaza girdikten sonra modemi köprü moduna alarak ana cihazı router yapabilirsin. Elindeki modemde sadece interneti routera aktaran kablo görevini görür ve routera OpenWrt kuracağın için ona Zapret kurup Discord gibi yasaklı sitelere de erişebilirsin. Ben kurulum adımlarında sana yardımcı olurum, ben de bu şekilde 75/10 Mbit VDSL internetimi kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hem sizden hem ChatGPT üzerinden sorun olmayacağını anladıktan sonra switch i satın aldım. Öneriniz için de teşekkür ederim. Bütçem olduktan sonra alabilirim. Bu cihazla lokal ağda 5GHz üzerinden kaç Mbps alabiliyorsunuz? Güncel olarak bendeki H168A modem ile 450-600Mbps görüyorum. Amacım lokal ağdaki trafiğin hızını artırmak...

Yakınında 800 Mbps kablosuz hız alabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…