LoL 1V1'de koridorda yenilmek nasıl aşılır?

Ninvexis

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar League of Legends'a başlayalı 4 ay oldu diyebilirim oyunu olabildiğince hızlı kavradığımı ancak bazi konularda eksik kaldığımı fark ettim bu yüzden bu konuyu açmaya karar verdim. Oyun hakkında tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Öncelikle genelde üst veya alt koridorda oynuyorum hasar atabilen ama çok kırılgan olmayan ve eğlenceli olan şampiyonlar ilgimi çekiyor. Koridorda genelde rakibe erkenden baskı kurup skor almayı ve farkımı ortaya koymayı isterim ama son zamanlarda karşıma gelen karakterlere karşı çok 1V1 kaybediyorum bunun kendimce birkaç nedeni olduğunu düşünüyorum. Biraz eşleşmeler hakkında tecrübesizim, ne kadar minyonlara son vuruş yapmaya çalışsam da bazen koridoru ittiriyorum veya minyon kaçırıyorum ve rakibe skor verdiğimde doğal olarak motivasyonum düşüyor. Beni hypelayan şey skor almak ve kendimi kanıtlamak (biraz gerçek hayattaki yaşantılarımdan da olabilir) maalesef pek arkadaşım olmadığı için genelde solo giriyorum ve skor kaybedince kartopu etkisi oluyor ve koridor elden gidiyor. Bir karakterde ustalaşmak istiyorum ama sıkılıp veya merak edip bir başkasını denemeye koyuluyorum. Sizce ne yapmam gerekiyor? Oyunu bırakın demeyin çünkü bu sorunları atlatırsam oyundan daha çok keyif alacağımı düşünuyorum. Hepsi bu kadardı saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar League of Legends'a başlayalı 4 ay oldu diyebilirim oyunu olabildiğince hızlı kavradığımı ancak bazi konularda eksik kaldığımı fark ettim bu yüzden bu konuyu açmaya karar verdim. Oyun hakkında tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Öncelikle genelde üst veya alt koridorda oynuyorum hasar atabilen ama çok kırılgan olmayan ve eğlenceli olan şampiyonlar ilgimi çekiyor. Koridorda genelde rakibe erkenden baskı kurup skor almayı ve farkımı ortaya koymayı isterim ama son zamanlarda karşıma gelen karakterlere karşı çok 1V1 kaybediyorum bunun kendimce birkaç nedeni olduğunu düşünüyorum. Biraz eşleşmeler hakkında tecrübesizim, ne kadar minyonlara son vuruş yapmaya çalışsam da bazen koridoru ittiriyorum veya minyon kaçırıyorum ve rakibe skor verdiğimde doğal olarak motivasyonum düşüyor. Beni hypelayan şey skor almak ve kendimi kanıtlamak (biraz gerçek hayattaki yaşantılarımdan da olabilir) maalesef pek arkadaşım olmadığı için genelde solo giriyorum ve skor kaybedince kartopu etkisi oluyor ve koridor elden gidiyor. Bir karakterde ustalaşmak istiyorum ama sıkılıp veya merak edip bir başkasını denemeye koyuluyorum. Sizce ne yapmam gerekiyor? Oyunu bırakın demeyin çünkü bu sorunları atlatırsam oyundan daha çok keyif alacağımı düşünuyorum. Hepsi bu kadardı saygılar.

1-koridor bilgisini öğrenin öncelikle. Freeze, push gibi YouTube'da fazlaca detaylı bilgi bulabilirsiniz.
2-eşleşmeler. Eşleşmeler oyunda özellikle Gold plat elodan sonra çok önemli bir yere geliyor. Elo yükseldikçe insanlar oynamayı bildikleri için eşleşmeyi kazanan yani counter olan genelde koridor aşamasını kazanıyor. Oynadığınız karakterlerin hangi karakterlere karşı güçlü ve zayıf olduğunu ayrıyeten kendi içinde zayıf yönleri ve güçlü yönlerini öğrenmelisiniz. Örnek vermem gerekirse Akali on-hit karakterlere karşı güçlü bir picktir. Ama enerji yönetimini iyi yapmanız gerekir yoksa free kill olursunuz. Kendinize bir karakter havuzu oluşturun. Bu karakterlerde ustalaşın oyun oynaya oynaya. Zaten LoL gibi MOBA oyunlar pratik üzerine kuruludur. Ne kadar çok oynarsanız o kadar gelişirsiniz, tecrübe kazanırsınız. Havuzunuzdaki bütün karakterlerin counter picklerini, combolarını, item ve rün dizilimlerini öğrenin.
3- map kontrolü. En önemli bir diğer unsurda map kontrolü. Tavsiyem mapi en büyük boyuta getirin ve rakibinizle trade atarken lane pushlarken vs. sürekli bir gözünüz haritada olsun.
4-e-spor maçları izleyin. Atıyorum Fiora üstünde ustalaşmak istiyosunuz. YouTube'a herhangi bir esporcunun ister espor maçı ister soloq maçını izleyin. Ne yaptığını analiz edin. Komboları nasıl yaptığını, karşısındaki rakibe göre nasıl oynadığını iyice öğrenin.
5-roam. Eğer mid oyuncusuysanız her fırsatta roam atmanız 1V1'lerde öne geçmeniz için size olanak sağlar. Roam atmayı öğrenin. Yine espor maçlarından veya YouTube'daki rehberlerden detaylı roam rehberlerine, ne zaman ve nasıl atmanız gerektiğine ulaşabilirsiniz.
6- orman oynayabilirsiniz. Sürekli 1V1 veya kendi aleyhinize 2V1 durumda kalmazsınız. Evelynn gibi level 6'dan sonra açılan bir çarı öğrenip, görünmezliğini kullanarak koridorlarınızı öne geçirir, bir yandan kendinizde öne geçebilirsiniz. Ama orman oynamak o kadar da kolay değildir kesinlikle en azından 1 2 video izlemeniz gerekiyor.
7-son. LoL kesinlikle pratik oyunudur hocam. İzlediğiniz videolar sizi bir yere kadar geliştirir. Ama asıl tecrübeyi oynayarak kazanırsınız. Bol bol maç atın boş vaktinizde. Yeni yeni çarlar öğrenin. Top lane için ttaowb, mid için lars, jaxres, zedxsmurf Jungle için closer, ADC için ise zeitnot kanallarını önerebilirim. Sadece oyunu öğrenmek için değil bu insanların sohbeti de sarar. O yüzden izlerken sıkılmamanız adına bu arkadaşları izleyebilirsiniz. Derseniz ki hard kasacağım ben tryhard olacağım o zaman sadece espor maçlarını izleyin. Eninde sonunda iş tecrübe ve pratiğe kalıyor. Counter matchupları oynamayı dahil her şeyi pratikle öğreneceksiniz.
Ha bana kalırsa bu illete hiç başlamayın akıl karı değil ama sizin tercihiniz. Bol şans.

Öncelikle düşük elodaysanız top lane oynamanızı tavsiye ederim. Çünkü Adc oynadığınızda yanınızda desteğinize ihtiyacınız oluyor, ama düşük elodaki çoğu destek auto-fill olduğu için trollüyorlar. Ayrıca bir karaktere odaklanmak yerine metada olan şampiyonları ve rakibinizin counter şampiyonlarını seçin. Zamanla harita takibini arttırıp minyon dalgasıyla olan etkileşimleri öğrendiğinizde gayet rahat oynayacaksınız.

Öncelikle yaklaşık 5000 saat LoL oynadığımı belirteyim. İmkanınız var ve henüz bağımlı konuma gelmediyseniz bırakmanızı öneririm.

@magicfrozy hocamın dediği gibi oyun bilgisi, harita takibi bu oyunun yegane öne geçiren faktörü. Sonra karakter mekaniklerine odaklanın. Bu biraz yeteneğe bağlı olsa da zamanla ustalaşırsınız her harakterde. Koridor ittirme işini çözerseniz, düşük elolarda asla geri düşmezsiniz. Rakibinizin base atacağı zamana göre minyon iterseniz, sadece arta kalan altınlarla bile öne geçersiniz. Harita takibide doğru zamanda totem atmak, karşı ormancıyı mid laneyi takip etmek vs. vs. Tamamen pratik oyunudur LoL.

Buna ben de katılıyorum ya. Bırakmayacaksanız eğer karakterlerin matchuplarını öğrenmeniz lazım. Mantıken zaten bazı eşleşmeleri kaybetmeniz gerekiyor.
Hocam yaklaşık 6 aydır oynamıyorum. O kadar çok oynadım ki. Tüm karakterleri itemleri fiyatları ile beraber ezbere biliyorum ( Eski itemler için konuşuyorum ). Mümkünse bırakın. Çok daha iyi oyunlar var.

Hocam benimde oynamak istediğim birçok oyun var fakat bilgisayarım kaldırmıyor sınavı kazanirsam güzel bir pc dizmek istiyorum o zamana kadar loldem devam. Birde sorum olacak adc oynarken oto saldırı hareketini a ile yapıyorum ama yakıncı karakterlerde mousenin sağ tıka alışmışım acaba sorun çıkarır mı, a tuşunu ve shift sağ tık deniyorum ama aatroxta felan combo yaparken sinerjiyi yakalayamadım siz ne önerirsiniz?

Hocam benimde oynamak istediğim birçok oyun var fakat bilgisayarım kaldırmıyor sınavı kazanirsam güzel bir pc dizmek istiyorum o zamana kadar loldem devam. Birde sorum olacak adc oynarken oto saldırı hareketini a ile yapıyorum ama yakıncı karakterlerde mousenin sağ tıka alışmışım acaba sorun çıkarır mı, a tuşunu ve shift sağ tık deniyorum ama aatroxta felan combo yaparken sinerjiyi yakalayamadım siz ne önerirsiniz?
Hocam bu mesele alışkanlık meselesi. Ben sol tık ile oynuyorum mesela. ADC oynarken A ile yapmanız doğru. Ama yakıncı karakterlerde bende sağ tık sol tık kullanıyorum. Stil meselesi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı