LoL EU West'e geçmek

yorgancı

Kilopat
1 gün oldu yaklaşık. RP fiyatlarına artış geliyor. Bu artış yaşanmadan çektim parayı hesabı aktardım Avrupa'ya. Gerçek hayatta gidemiyorum temelli bari LoL hesabım Avrupalı olsun dedim. Deneyimlerimi aktarıyorum geçmek isteyip düşünenler için.
Türkiye serverında platin 4 olan hesabımın ligi sıfırlandı 10 maç oynadım tekrar. Toplamda 11-12 maç dereceli girdim. Olumlu olumsuz paylaşıyorum.

Olumlu olarak;
Adamların harita kontrolleri var. (Gümüş ve altın elo dahil)
Kaybedilen maçlar yeteneksizlikten, oyunu kötü oynayan takım arkadaşlarından ziyade daha çok şampiyon farklılıklarından, takım kombinasyonlarından kaynaklanıyor ve bu iyi bir şey.
İyi oynuyorlar. Altınları, gümüşleri bile bizim çoğu elmaslara taş çıkarır.
Eğer oyun kaybedilecekse teslim oluyorlar en sevdiğim yanı bu oldu. "Oynayın la" diyerek sur vermeyi reddeden kişiler olmuyor.
AFK sayısı çok oluyor diye söyleniyordu bana hep ama rahatsız edecek boyutta değil. 1 defa denk geldim sadece.
Avrupalı oldukları ve bizim 3-4 asgari ücrete alabildiğimiz bilgisayarları adamlar haftalıklarıyla alabildiği için oyunlar çok hızlı başlıyor.
Küfür, flame, hakaret sayısı TR'ye göre az. Ama yok değil.

Olumsuz olarak;
Oynanan oyun çok farklı. Sıklıkla alınan şampiyonlar var. Eğer 1-2 şampiyonla oynayan biriyseniz bu karakterlerin yeni serverınızda iş yapamama durumu olabilir. Farklı şampiyonlara ve farklı koridorlara yönelme ihtiyacı hissettim. Sanki oyuna yeni başlamış gibiyim.

Sonuç olarak iyi oynadığım zaman tebrik edildiğim, kötü oynadığımda bana kızan birine tüm takım arkadaşlarımın "its just a Game" diyerek beni savunup sadece oyun ve eğlenme amaçlı oynadığımızı belirttiği şahane bir ortam. 9 yıldır aralıklarla LoL oynuyorum. Medeniyete erdim. Hiç düşünmeyin yapıştırın.

Not: Ping 25'ten 65'e çıktı ama ben bir etkisini hissetmedim. Gayet oynanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 2-3 haftadır West sunucusundaydım ben de. Ne yalan söyleyeyim kültür şoku yaşadım bildiğin :D .
Adamların ARAM oynama tarzı bile farklı. Canları 5 kişi toplanmadan almıyorlar, Berrak Zihin'i doğru düzgün kullanıyorlar. Türkiye'de adamlar sırf takım arkadaşlarına mana vermemek için Berrak Zihin'i baseye kadar gidip atıyorlar :D . Tek başlarına canları alıyorlar falan...
Çok kötü oynasam da ara sıra yaptığım her iyi harekette (Gwen, şampiyonu deniyordum.) "Good job, wp" falan diyorlar. Türkiye'de olsa tüm sülaleme küfür yemiştim :D .
Bir de gerçekleri konuşalım, yüksek eloda maalesef tilt olup RQ atan oyuncular çok var.
Aktif olarak TR'de oynuyorum şu an. Ana hesabım West'teydi, 1-2 gün önce falan TR'ye geçirdim tekrar.

Ping boş bir sayı. TR'deki 10 ping EUW'daki 55 pingden beter. TR sunucularını taşımaları gram fark yaratmadı, sadece sayı düştü.

Size iyileri denk gelmiş demekten başka bir şey diyemiyorum. EUW ve PBE'de toplam 500'den fazla maçım vardır.
  • Harita kontrolü aynı bence. Gidene de gelene de SS yok denecek kadar. Avantaj elde ettik ejder alalım dediğinde ormancının bile umurunda olmuyor. TR'de genelde hurra diye gelip 5 yılda alınamıyor ve rakip gelip hem bizi hem ejderi alıyor.
  • Kaybedilen maçlar beyin ve kol eksikliğinden. TR'dekiler en azından oynamaya çalışıyor. Bunlar tek elle oynama challenge falan yapıyor herhalde.
  • TR'de şeref yoksunu kişiler ölümüne teslim olmazken burada o yok. Yoksa hala kol ve beyin sahibiymiş gibi inadına teslim olmuyorlar. Adamlar nexusa falan vururken oluyorlar anca.
  • AFK kalmazlar. Kalan varsa Türktür.
  • Küfür etmezler. Hatta konuşmazlar. Hepsi singleplayer oyun oynuyor.
Dediklerimi destekleyecek ekran görüntüleri elimde mevcut. İnsan olmasına insanlar ama Türkler oyunu daha iyi oynuyor. Sorun şu ki oyun sadece oynanarak oynanmıyor, insanlık da gerekiyor. İki tarafın da eksikleri var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı