LoL için DNS sunucusu önerisi

Makaleler
9
Daha fazla  
Arkadaşlar az önce LoL serverinda 50ms alıyordum. WAN ayarlarından DNS'i Google DNS'e alınca pingim 10'a düştü.
Daha da büyük saçmalık şu: Birisinde attığım serverin IP numarası 23.9 ile başlarken Google ise 104.66 ile başlayan server'a atıyor. Bu arada bu saçma hizmeti sunan DNS sunucusu Cloudflare. Şu an WAN'dan Google'a aldım.

Şimdi sizce Cloudflare dışında hangi DNS en iyisi olur? Cloudflare en iyi performansı gösteren DNS sunucusu ancak onda problem yaşadım maalesef. Sizce onun dışında en iyi DNS sunucusu nedir?
@Ulunay
@AXCHNEER

Moderatör arkadaşa sesleniyorum. Lol için DNS istemiyorum yine yanlış başlık olmuş. Arkadaşlar başlıkta DNS sunucusu saçmalığı yazıyordu öyle düşünebilirsiniz. Ben bu kadar saçma bir şey koymam başlığa ki zaten o düzelttiğiniz başlık da beni yansıtmıyor.

Son düzenleme:
Cloudflare nedense bende de çok yavaş.
Evet tamamen aynı fikirdeyim. Bir tuhaftı zaten bugünlerde. İyice saçmalamaya başladı. Cloudflare DNS ile tr.leagueoflegends.com adresine ping atayım diyorum Ağ adresini IP'si 23.9 ile başlayan server'e atıyor. Sonra Yurt dışında 30 hop noktasından fazla olacak şekilde geziyor üstüne üstlük doğru adrese de bağlanamıyorum. Gerçek IP'si 104.66 ile başlayan olmalıydı. Eğer LoL serverinin IP'sini bilmiyor olsaydım bu durumu fark etmezdim. Cloudflare kullananları uyarmak lazım yavaştan böyle saçma bir hata olur mu ya? OpenDNS yada Google DNS'i kullanmayı düşünüyorum. Hatta TürkNet'in DNS sunucusuda epey güzel. Hem de Yurtiçinde olduğu için bana güzel bir performans sağlayabilir. Acaba tercihimi ne yönde yapsam?

Operatör DNS'i kullanmayın. CF DNS sizde sorun yaratıyorsa NextDNS deneyebilirsiniz. TR'de sunucusu var.
Hocam Google DNS en optimum çalışan DNS oldu şu an. İşin ilginç yanı bunca zamandır böylesine bir DNS krizi yaşamamıştım. Bu nasıl birden bende patlak gösterdi?

Lol TR'ye (tr.leagueoflegends.com) adresine ping atıyordum hocam. 50ms falan verince kalpten gidiyordum az daha. Aynı testi Google DNS ile yapınca düzelmesi ise işin daha da ilginç kısmı. Ben hiç böyle bir durumla ve çelişkiyle karşılaşmadım. Bir DNS tr.leagueoflegends adresine 23.9 ile başlayan IP ile bir diğeri 104.66 ile nasıl başlayabilir? DNS değiştikçe sunucunun IP adresi değişiyor. Bu durum Valve'de olmuyorken sadece LoL ve Valorant'da oluyor. Aklım almıyor nasıl olabilir bu? Belki oyunda hiç etkilemeyecekti ama ping testi yapınca terminal üzerinden 50ms'i görmek resmen kötü bir sürpriz oluyor.

NextDNS nasıl? Siz kullandınız mı hocam? Aslında şu an Google DNS sorun çıkartmıyor ama bir bakabilirim belki.

Hocam Google, DNS sunucularına büyük yatırımlar yaptığı için çökmesi neredeyse imkansız. Diğerleri daha hızlı olsa da saldırılar ve yoğun kullanım yüzünden bazen pingler fırlayabiliyor. İsterseniz sunucuları farklı saat ve ülkelerde deneyin ya da otomatik sunucu seçmeye alın. İlla belli bir DNS kullanmak istiyorum demiyorsanız benim önerim otomatik kullanmanız daha iyi sonuçlar verecektir.

Hocam Google, DNS sunucularına büyük yatırımlar yaptığı için çökmesi neredeyse imkansız. Diğerleri daha hızlı olsa da saldırılar ve yoğun kullanım yüzünden bazen pingler fırlayabiliyor. İsterseniz sunucuları farklı saat ve ülkelerde deneyin ya da otomatik sunucu seçmeye alın. İlla belli bir DNS kullanmak istiyorum demiyorsanız benim önerim otomatik kullanmanız daha iyi sonuçlar verecektir.
Hocam Otomatiğe alınca Modeme getirilen DNS'e bağlanıyor. İSS'm Cloudflare ile DNS sağlıyordu. Bugün bu probleme şahit olunca WAN ayarlarından DNS'i otomatik al'ı kapattım. Google DNS'i seçtim. En iyi performansı da açıkçası ondan aldım. Oldukça iyi şimdilik. LoL'de tekrar 10ms alıyorum. Benim anlamadığım LoL sunucusuna farklı DNS'lerin farklı IP adresi tanımlaması. Nasıl olabilir bu? 104.66 ile başlıyor Google'da. CLoudflare de 23.9 ile başlıyor IP adresi. Diğer hiçbir serverde bu olmuyor nerdeyse. Bir tek tr.leagueoflegends.com adresinde bu oluyor. Oldukça ilgimi çekti böyle olması. Saçma geliyor. DNS değiştirince gerçekten Ping de düştü.50'den 10'a düştü akıl alır gibi değil hocam. Oldukça şaşkınım. Google kullanıyorum ve şu an gerçekten memnunum. Yorumunuz için teşekkür ederim hocam.

Hocam otomatiğe alınca modeme getirilen DNS'e bağlanıyor. ISS'm cloudflare ile DNS sağlıyordu. Bugün bu probleme şahit olunca WAN ayarlarından DNS'i otomatik Al'ı kapattım. Google DNS'i seçtim. En iyi performansı da açıkçası ondan aldım. Oldukça iyi şimdilik. LoL'de tekrar 10ms alıyorum. Benim anlamadığım LoL sunucusuna farklı DNS'lerin farklı IP adresi tanımlaması. Nasıl olabilir bu? 104.66 ile başlıyor Google'da. Cloudflare de 23.9 ile başlıyor IP adresi. Diğer hiçbir serverde bu olmuyor neredeyse. Bir tek tr.leagueoflegends.com adresinde bu oluyor. Oldukça ilgimi çekti böyle olması. Saçma geliyor. DNS değiştirince gerçekten ping de düştü. 50'den 10'a düştü akıl alır gibi değil hocam. Oldukça şaşkınım. Google kullanıyorum ve şu an gerçekten memnunum. Yorumunuz için teşekkür ederim hocam.

Hocam sadece LoL'de mi ping düşüyor? Belki otomatikte Avrupa'ya bağlanıyor olabilirsiniz.

Hocam sadece LoL'de mi ping düşüyor? Belki otomatikte Avrupa'ya bağlanıyor olabilirsiniz.
tr.leagueoflegends.com adresine ping gönderiyorum hocam. TR'de bu sunucu. Ama evet bağlantı öyle bir dolanıyor ki Cloudflare ile Avrupa'da. 50ms ile bağlanıyor. Aynı sunucu da değil. IP'ler farklı yani istediğim sunucuya da bağlamıyor sanırım. Oldukça saçma bir durum söz konusu hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı