LoL için tavsiyeler

West'i cidden oynayarak mı yorumluyorsunuz? 2 sezon oynadım ben West'te. Hiç tavsiye etmiyorum. TR'deki Gold, West'teki Gold'u parçalar. 2 sezon geçirdim ben West'te. Son 2 sezondur oynamıyorum. Son 1 yıldır oyunu oynamıyorum ama West'teki yaşadıklarımdan sonra illallah dedim.

League of Legends oynamak istiyorum fakat oyunda ustalaşmak için birkaç tavsiyeye ihtiyacım var. Usta oyuncular tüyo verebilir mi?
Öncelikle diyeceğim şu ki, başlama. İlla oynayacağım diyorsan;

• 12 seviyeye kadar botlarla oyna.
  • Ardından, bir şampiyon ve koridor seç kendine. O şampiyonda ustalaş.
  • Oyunda sana oynadığın koridor veya şampiyon kalmayabilir. Böyle durumlar için de diğer şampiyonların en azından nasıl oynandığını bilmen açısından ARAM gir sık sık. Öyle ya da böyle rasgele gelen şampiyonlarla hem şampiyonu öğreniyorsun, hem takım savaşları, pozisyon alma gibi durumları öğreniyorsun, hem de refleks olarak tecrübe kazanıyorsun.
  • 1 koridor asıl yerin olsun. Diğer koridorlarda da oynayabildiğin 1-2 şampiyon olsun.
  • Farm yapmayı öğren, Antrenman moduna girip şampiyonlarla item almadan minyonlara son vuruş yapmasını öğren.
  • Koridor safhasında karşındakiyle ne zaman takasa gireceğini öğren, minyonlar nerede durmalı, hangi pozisyonda agresif, hangi pozisyonda geride durman gerektiğini öğren. Minyonlara göre alman gereken pozisyonu öğren. Bunlar için videolara bakabilirsin.
  • Karşındakine göre rün dizmeyi bilmen gerekir. Blitz App var ama ben ona güvenemedim. Kendim yapıyordum. Eskisi gibi karışık da değil, gayet sade durumda şu an.
  • Oyun sırasında takım arkadaşlarını hatalarından dolayı suçlama. Kötü bir şey söylemen onları motivasyon olarak daha da düşürür. Aksine, esprili yaklaş.
  • Koridorda yapman gerekenler var. Mesela üst koridor isen totemler ile sadece kendi koridorunu değil, alameti ve baronu da kontrol et, karşı ormana, nehre totem koy.
  • Oyunda takımınızı rahatlatacak en önemli şey görüştür. Totemini sürekli kullan, bunu unutma. Oyunda belli başlı kilit noktalar var. Oralara yerleştirdiğin totemlerle takımını rahatlatabilirsin.
  • Orta koridor isen doğru zamanda minyonları ittirip üst veya alt koridora yardıma gidebilirsin. Bu, oyunu kazanmandaki en büyük pay olur. Buna "roam" denir.
  • Alt koridorda nişancı isen desteğinin yazdıklarına veya işaretlerine dikkat et. Pozisyonunu ve takasa gireceğin zamanı iyi koru.
  • Destek isen sadece koridoruna odaklanma. Diğer koridorları kontrol et, gözün haritada olsun. Kilit noktalara totem at, karşı ormancıyı gördüğün yeri işaretle ve yakın olan koridorları uyar.
  • Ormancı isen hızlı bir şekilde orman dönmeyi iyi bilmen gerek. Koridorlara yardıma gittiğin zamanlamayı iyi yapman gerek. Bunun için videolara göz atman sana fayda sağlar.
  • En önemli şey de takım seçim ekranı benim için. Seçeceğin heroyu "Bugün ne oynasam." mantığıyla değil, karşıdaki şampiyonlara göre seçmen, veya takımının kompozisyonuna göre bir şampiyon seçmen takım için en büyük avantaj olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…