Porofessor ya da Blitz gibi yardımcı programlar yükleyerek karşılaşmalarınıza özel her maç başı eşya dizilimi ve rün gibi şeyleri kolayca destek alarak kullanabilirsiniz.
Kendi takımın ve rakibin kompozisyonundan bağımsız olarak genelde ilk eşya koridordaki rakibine göre alınır. Örnek olarak Malphite olarak oynarken karşında AD ağırlıklı bir takımda bulunan Ornn varken ilk item Sunfire Aegis yerine Hollow Radiance alman koridor safhasını daha iyi geçirmeni ve bu sayede orta oyuna daha iyi girmeni sağlar. Tabii ki geri kalan itemlerin zırh odaklı olması gerekiyor.
Aslında item seçiminde en önemli şey takımının ve rakibin hasarlarının analizini yapabilmek. Takımında çok fazla hasar varsa daha dayanıklı eşyalar alırken tank ağırlıklıyken hasar odaklı buildler yapmalısın. Rakipteki AP/AD hasarların oranlarına göre eşyalar çıkman ve çizmeler alman da işine çok yaracaktır.
Üstte arkadaşın dediği gibi Blitz ya da Porofessor kurun. Ben 10-12 senedir oynuyorum ben bile kullanırım. Build dışında rün ayarı vs. de otomatik yaptığı için büyük kolaylık sağlıyor.