LoL oynarken 4. maçta 0.5sn lag başlaması

Kurallara aykırı mı bilmiyorum fakat sorunumu çözenin ibanına 75 TL yollayacağım. O kadar çaresiz kaldım. Eğer yaptığım yasak ise modlar bu kısmı silebilir.

West veya TR sunucusu fark etmeksizin 3 maç oynuyorum ve 4. maçla beraber 0.5 saniye lag başlıyor. Skill basıyorum 0.5 saniye sonra işliyor. İnternetimde hiçbir sorun yok, pingim hep sabit. Sorunu nasıl çözebilirim? Anlamanız için video çektim. Aşağıya bırakıyorum.

Daha detaylı anlatmak gerekirse 2. saniyede minyonlara e yeteneğini atmaya gittiğimde şampiyonum yürümektense kayarak gidiyor ve laglı basıyor skilleri. Ve yineliyorum gördüğünüz gibi pingim de hiçbir artış yok, internet hızımda hiçbir düşüş yok.

Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
İşte ayarları yaparken muhtemelen birşeyi yanlış yaptın varsayılana dönmeni öneriyorum.
Dostum ayarlarda neyi yanlış yapabilirsin ki aylardır hatta yıllardır oynadığım ayarlar. Ama hatrın için deneyeyim.

Hareket öngörme ayarını kapat.
Açık değil ki zaten. Ve bir ayar yüzünden olsa 3 maç sorun olmayıp 4. maçta olmaya başlamaz.

Ne zamandan beridir böyle?
Güzel soru. Yaklaşık 15 gündür böyle.

Dostum ayarlarda neyi yanlış yapabilirsin ki aylardır hatta yıllardır oynadığım ayarlar. Ama hatrın için deneyeyim.

Açık değil ki zaten. Ve bir ayar yüzünden olsa 3 maç sorun olmayıp 4. maçta olmaya başlamaz.

Güzel soru. Yaklaşık 15 gündür böyle.
Riot Games daha dün yayınladı saldırı altında olduklarını kaynak kodlarının çalındığına dair bir açıklama yaptılar. Sunucularda da sorunlar oluyordu sunucu kaynaklı bir hata olması ihtimal.

Diğer ihtimal pingin olmasa bile oyunda paket kaybı yaşıyor olabilirsin bu da internetinden kaynaklı olabilir. Servis sağlayıcınla konuşup kontrol etmelerini iste. Diğer oyunlarda bu tarz paket kaybı oluyor mu? Valorant-FIFA gibi paket kaybı olduğunu gösteren oyunlarda paket kaybı ibaresi açıkken deneyebilir misin? Valorant daha iyi bir test kaynağı olacaktır zira o da bir Riot Games oyunu.

Riot Games daha dün yayınladı saldırı altında olduklarını kaynak kodlarının çalındığına dair bir açıklama yaptılar. Sunucularda da sorunlar oluyordu sunucu kaynaklı bir hata olması ihtimal.

Diğer ihtimal pingin olmasa bile oyunda paket kaybı yaşıyor olabilirsin bu da internetinden kaynaklı olabilir. Servis sağlayıcınla konuşup kontrol etmelerini iste. Diğer oyunlarda bu tarz paket kaybı oluyor mu? Valorant-FIFA gibi paket kaybı olduğunu gösteren oyunlarda paket kaybı ibaresi açıkken deneyebilir misin? Valorant daha iyi bir test kaynağı olacaktır zira o da bir Riot Games oyunu.
Çok güzel bir konuya değindin ve bana umut oldun. Ben bu sorun için Riot'a ticket attım ve bana bir test yaptılar. İnternetimde %100 paket kaybı varmış. Fakat evime ekip geldiğinde bu paket kaybı ''modem ile oyun sunucuları arasındaki fark, müdahale edemeyiz'' dediler. Saldırıyla alakası yoktur çünkü kimse de böyle bir sorun yok. Genel olarak ise internetimde hiçbir sorun yok. Ne bir ping artışı, ne bir internet hızında düşme, ne bir kopma.

Edit: Müşteri hizmetlerini aradığımda hiçbir sorun görünmüyor diyorlar. Onlar paket kaybı ne onu bile bilmez ki. Sinyaller iyi deyip kapatıyorlar. Eve gelen ekip ise yukarıda yazdıklarımı söyledi. Sadece LoL oynuyorum.

Çok güzel bir konuya değindin ve bana umut oldun. Ben bu sorun için Riot'a ticket attım ve bana bir test yaptılar. İnternetimde %100 paket kaybı varmış. Fakat evime ekip geldiğinde bu paket kaybı "modem ile oyun sunucuları arasındaki fark, müdahale edemeyiz" dediler. Saldırıyla alakası yoktur çünkü kimse de böyle bir sorun yok. Genel olarak ise internetimde hiçbir sorun yok. Ne bir ping artışı, ne bir internet hızında düşme, ne bir kopma.

Paket kaybı tanım olarak karşı sunucu ve senin bilgisayarındaki veri iletimindeki verilerin kaybolması demektir. Kaybolan verilerin yerine yenisi yollanınca oradaki gecikme oyuna yansır. Eğer başka oyunlarda da oluyorsa internetinde sorun var. Sadece Riot Games oyunlarında oluyorsa yine internetinde sorun var zira internetin Riot Games sunucularına karşı hastalanmış (!) olabilir. Windows güvenlik duvarı engelliyor olabilir, internet sağlayıcın engelliyor olabilir vs. Pek de bir bilgim yok ayrıntı olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı