Çözüldü LoL oyun başladığında mavi ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kayahan14

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Sorunum şu: League of Legends oyununa giriş yapıp maç başladığında (giriş yapıp oyun arayabiliyorum fakat yükleme ekranını geçtikten sonra) bilgisayar aniden şu hatayı veriyor: "Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor." Hata ayrıntısı ise "VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR". Mesela oyunu bulurken başka sekmede oluyorum maç başladığının falan sesini duyabiliyorum fakat Alt+Tab yapıp oyuna geçtiğimde anında bu hatayı veriyor. Ama her maç vermiyor yeniden başlattıktan sonra girebiliyorum, 2-3 maçta bir bu hatayı veriyor. Ve bu hatayı sadece League of Legends oynarken alıyorum. Diğer tüm oyunlarda sıkıntı yok. Şimdi tüm detayları yazıyorum.

Bilgisayarım HP Pavilion Power 15 CB007NT laptop.
GTX 1050 ekran kartı.
16 GB RAM.
i7-7700HQ.
Tüm driverlar kurulu ve güncel, 3-4 ayrı programla da güncelliğini test ettim(aygıt yöneticisinden de).
HDMI kablosu ile görüntüyü monitöre aktararak kullanıyorum, bazı yerlerde sorunun bu olabildiğinden bahsetmişler.
Isınma konusunda da herhangi bir problem yok, bilgisayar ısındığından dolayı kapanmıyor, zaten yeniden başlattıktan sonra oynayabiliyorum
Minidump dosya linkini de bırakıyorum:
minidump.rar

Son düzenleme:
Çözüm

Teşekkür ederim, sen bayağı deneyimli olmuşsun Yapacak bir şey yok şu anlık o zaman.

@MayCrasH sorunu çözdüm, bu işlerle sen ilgileniyorsun galiba diye seni bilgilendirmek istedim. Windows ayarlarına giriyoruz, ardından sistem, monitör kısmından en aşağı iniyoruz orada grafik ayarları var. Tıklayınca grafik performansı tercihi diye bir kısım çıkıyor. Klasik uygulamayı seçip göz at diyoruz. Oyunun exe dosyasını seçip yüksek performansta çalıştır seçiyoruz.
Bunu yaptıktan sonra açılışta 1 kere bile mavi ekran vermedi fakat ALT + TAB kısayolunu biraz zorlayınca yine veriyor. Alt Tab yapmamak gerek.
Arkadaşlar merhaba,
Bu mavi ekran hatalarını ben de almaktayım. Bu hataları sadece Lol oynarken alıyorum. Lol dışında laptop sürekli açık kalsa da başka oyunlar oynasamda saatlerce bu hatayı almıyorum. Lol oynarken ısınma problemi de yaşamıyorum ki soğutucu da kullanıyorum. Ayrıca mavi ekran hataları da sürekli aynı hatayı almıyorum her seferinde farklı bir hata söylüyor. Bazıları;
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED,
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL,
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED,
KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED,
Bundan başka da aldığım hatalarda var ve dediğim gibi sadece Lol oynarken oluyor. Driverların hepsi güncel. Windows 10 güncel ve original. Lol ü silip tekrardan kaç defa kurdum sayısını hatırlamıyorum. Laptop um özellikleri,
Lenova Legion Y520,
İntel Core İ7-7.nesil HQ işlemci,
Nvidia Geforce GTX1050 Tİ ekran kartı,
16 Gb ram,
256 gb SSD
2.80 GHz
64 Megabit,
Windows 10 Home ,
Her şeyi denedim ve yaptım google da yazan ayrıca buraadaki monitörden yüksek performansı seçmeyi de yaptım ama sonuç aynı sorunun çözümünü bilen varsa paylaşabilir mi?

@Bonevers MemTest86 ile RAM'leri kontrol et. Sorun çıkmazsa başka ekran kartı ile dene.
Memtest ile de denedim herhangi bir sorun algılamadı. Laptop olduğu için başka ekran ekran kartı ile kullanmayı nasıl yapacağım? Ayrıca başka oyunlarlar ile aralıksız 6 saatten fazla oyun da oynadığımda böyle bir hata almıyorum

Yeni konu aç. Beni etiketle yardımcı olurum.

daha ayrıntılı anlata bilirmisin
daha ayrıntılı anlata bilirmisin?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…