Çözüldü LoL saçma bir şekilde CPU kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Öncelerde böyle bir şeye rastlamamıştım, son 1 aydır böyle bir olay yaşıyorum. Oyunun Launcher'ini açtığımda acayip derecede CPU kullanıyor ama oyuna girdiğimde bir sıkıntı olmuyor. Bir ayar falan mı kapatmam lazım LoL'ü açtığımda bilgisayarı kullanamaz oluyorum.
Oyun SSD'de yüklü (SSD'de şu an 17 GB boş yer var)
Sistemim.
RX570 4 GB.
8 GB RAM.
i5 6500.

Çözüm
Oyuna patch geldikçe oyunun optimizasyonu iyileşmesi gerekirken bu oyunda gittikçe daha kötü duruma gidiyor. Neyse, konumuz bu değil

Ayarlarınız resimdeki gibi olsun. Bir miktar azaltması gerek. Eğer oyun oynarkende bu denli yüksek CPU kullanımı devam ediyorsa "Oyun sırasında istemciyi kapat" seçeneğini de işaretleyiniz.

Maximus IX Apex Z270.
NVMe SSD 500GB.
i5 6500.
RTX 2060.
16 GB sistem özelliklerim en azından işlemci olarak yakın sizinkine hatta aynı benim de bu şekilde LoL'ün ana ekranında iken maç bile aramazken %30-35 CPU kullanımı. Ben bunu tamamen LoL'ün yazılımının JS ile yazılmasına bağlıyorum. Bence acilen stabilleştirmeleri gerekliler durumu.

Oyuna patch geldikçe oyunun optimizasyonu iyileşmesi gerekirken bu oyunda gittikçe daha kötü duruma gidiyor. Neyse, konumuz bu değil

Ayarlarınız resimdeki gibi olsun. Bir miktar azaltması gerek. Eğer oyun oynarkende bu denli yüksek CPU kullanımı devam ediyorsa "Oyun sırasında istemciyi kapat" seçeneğini de işaretleyiniz.

Çözüm

LoL dosyasının olduğu klasör yolunu kopyala ve CMD komut istemini yönetici olarak çalıştır.

Kod:
sfc /scanfile="c:\

Yazıp dosya konumu yapıştırın.

Tasarruf modu kapalıymış onu açtım ve CPU kullanımı %7'ye düştü. SS alırken %4'e düşmüş. Bir ayarın bu kadar fark ettirmesi garip.

Tasarruf modu kapalıymış onu açtım ve CPU kullanımı %7'ye düştü. SS alırken %4'e düşmüş. Bir ayarın bu kadar fark ettirmesi garip.

Eki Görüntüle 785334
Ayarın ana amacı animasyonları kapatmak olduğu için kullanım düşüyor Güzel, sorununuzun çözüldüğüne sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…