LoL vb oyunlarda saliselik ses donması ve siyah ekran

MustafaHan

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Kingston 16GB DDR5 6000MHZ CL36
SSD veya HDD modeli
Kingston M2 Nv2 1TB 3500mb/2100Mbs
Ekran kartı
ASUS TUF GAMING RTX 3060TI 8GB
Anakart
ASUS TUF GAMING B650M PLUS WIFI
İşlemci
RYZEN 5 7600X
Öncelikle merhaba.

Sistemi yeni topladım. Topladıktan sonra LoL oynarken saniyelik takılmalar başladı ve ardından GPU error verdi. Ve oyundan attı. Birkaç ayarlama yaptıktan sonra bu sorunu çözdüm. Fakat saniyelik donmalar ve ses takılmaları sonrasında HWMonitor indirdim. CPU sıcaklığının 90'lara çıktığını görünce farklı bir çözüm aradım. Termal macunu yeniledim ardından AMD eco ile işlemci gücünü ekoya aldım. Bu sayede AIDA64 stress testinde bile 82 derecenin üzerine çıkmadı işlemci. Fakat sorun hala devam ediyor ara ara oyundan atıyor ve donmalar özellikle kalabalık ekran detaylarında çok fazla oluyor. Yanı sıra CoD ve ETS oyunlarında da birkaç defa direkt oyundan attı. Donanımsal olarak bir eksiklik mi yoksa parça uyuşmazlığı mı bilemedim. Bir çözüm önerisi olan var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 7000 için o sıcaklıklar normal. Sistem bileşenleriniz iyi görünüyor. Yaşadığınız sorun belleklerle veya ekran kartı ile alakalı olabilir. Bir furmark testi yapabilir misiniz? 4k ve 8x msaa ile 10-15 dakika çalıştırıp deneyin.

Ryzen 7000 için o sıcaklıklar normal. Sistem bileşenleriniz iyi görünüyor. Yaşadığınız sorun belleklerle veya ekran kartı ile alakalı olabilir. Bir furmark testi yapabilir misiniz? 4k ve 8x msaa ile 10-15 dakika çalıştırıp deneyin.
Merhaba Monitör full hd 1920x1080 belki ondandır bilmiyorum fakat 4k ve QHD açmıyor. FHD'de ise stabil bir şekilde çalışıyor. (0xmsaa ile 200, 8xmsaa ile 78fps bandında en yüksek sıcaklık 58 dereceyi görüyor.)

4K VE QHD açmaya çalışınca Could not switch to fullscreen mode uyarısı geliyor.

Hatta şimdi tekrar girmeyi denedim fakat daha oyun başlamadan rahatsız edici bi ses kasması olup oyun kapanıyor. Cod warzone

Edit: Testi tekrar yürütmeye çalıştım fakat giremiyorum. ekran donuyor ve ESC ile çıkabiliyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı