Herkese selam. Öncelikle konuyu donanımdan açmamın nedeni bu problemin arkasında ekran kartım ile ilgili bir sıkıntı olabileceğini düşünmem. Başlıktan da anlaşıldığı gibi bu 2 oyunda Alt Tab atınca oyunum çökmekte ve bu sorunlar arasında bir bağlantı olabileceğini düşünüyorum. LoL'de gözüme çarpan ilginç bir detay bugün başıma geldi(Squad'da yaşadığım problemi daha sonra açıklıyorum.). Öncelikle NVIDIA App'te yaşadığım bir sorunu anlatacağım. Driver'ı yükledikten sonra özel veya hızlı kurulum yaparken bu grafik sürücüsü uyumlu grafik donanımı bulamadı ve bu NVIDIA grafik sürücüsü Windows'un bu sürümüyle uyumlu değildir hatalarını alıyorum ve kurulumu yapamıyorum. Haliyle sürücüleri el ile NVIDIA'nın internet sitesinden indirip kuruyorum ve bu yöntemle sorunsuz kuruluyorlar. DDU ile ekran kartı sürücülerimi sildikten sonra NVIDIA'nın internet sitesinden driverın inmesini beklerken LoL'ü açtım ve yine Alt Tab atmayı denedim.
Henüz ekran kartımda bir driver kurulu değilken sorunsuz bir şekilde Alt Tab atabildiğimi fark ettim. Driver yüklendikten sonra kurdum yine denedim ve Alt Tab atamadım. Aynı işlemi built in GPU ile de denedim ve aynı sonucu aldım. Yani kısaca ekran kartım ve işlemcinin ekran kartında herhangi bir sürücü kurulu değilken Alt Tab atabiliyorum, kuruluyken de atamıyorum. Squad'daki soruna gelecek olursak, Alt Tab atınca kernel32 ntdll hatasıyla oyunum çöküyor. Başta belirttiğim gibi bu 3 problemin(LoL, Squad, NVIDIA App) bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Bu işlerden anlayan veya bu veyahut bu gibi bir sorun yaşamış olan birisi yardımcı olabilirse aşırı mutlu olurum. Herkese iyi günler.