LOL yüksek CPU kullanımı, FPS düşmesi

whyMe

Decapat
LOL oynarken CPU'lardan biri aşırı yükleniyor ve FPS drop oluşuyor.
Diğer oyunlarda falan böyle bi sorun ile karşılaşmıyorum. Ekran kartı kullanımım da düşük genelde, %19 falan. Darboğaz gibi duruyor ama böyle bir şey mümkün olamaz bence.

Sistem;
  • AMD Ryzen 5 2600x
  • GTX 1070 Ti (Gigabyte Aorus)
  • ASUS STRIX B450 F Gaming
  • 2*8 GB 3200 MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
LoL'de ekran kartı kullanımı düşük oluyor. Anormal bir durum yok.

Yazılımsal bir sorun olabilir. Ekran kartı sürücü güncellemesi yaptın mı? Ayrıca işlemciye hiç ayar çektin mi? Overclock v.b. Son olarak oyunu hangi çözünürlükte oynuyorsun?

Fps drop yediğim zamanlar oluyor az da olsa, çözünürlük de 1920*1080. Sürücüm güncel. İşlemci hızını 3.8 ghz çektim, onun dışında herhangi bir şey yapmadım

Fps drop yediğim zamanlar oluyor az da olsa, çözünürlük de 1920*1080. Sürücüm güncel. İşlemci hızını 3.8 ghz çektim, onun dışında herhangi bir şey yapmadım

Çözünürlüğün 2K olsa drop durumu bir miktar gider diye düşünüyorum. Oyununa göre değişmekle birlikte, LoL çok az GPU kullanan bir oyun ve 2K çözünürlükte ekran kartın daha çok görev alacaktır.

Bu arada drop, overclocktan da kaynaklanıyor olabilir. Prime95 ile blend test yaptın mı? Yapmadıysan mutlaka yap.

AMD ryzen master kullandım overclock yaparken, apply ve test dediğimde bir problem oluşmadı yük bindirirken . Sorun bir işlem birimine fazla yüklendiğinden oluşuyor. Bir veya iki işlem birimini nerdeyse hiç kullanmazken herhangi biri %96 gibi bir kadar çıkıyor.

FPS 'i 144 e sabitleyerek denermisin.

Merhaba sorunu çözdünüz mü? Ben de aynı sorunu yaşıyorum sistemim yeni; Ryzen 1300x ve Evga Gtx 970 var. 1 2 haftadır kullanıyorum sistemi bugüne kadar hiç bi sorun yaşamadım. Dün akşam işten geldim lol'e girdim şampiyon seçiminden sonra yükleme ekranında pc Bi anda kitlendi bekledim sonra kendine geldi oyun başladı ama garip Bi şekilde oyunun kastığını farkettim 144 fps te kaymak gibi oynadıgım oyun kasıyordu. Sonra işlemci kullanıma baktım anlık olarak artıp düştüğünü farkettim sonra tam olarak uğraşamadım saat geç olmuştu bugünde iş yerindeyim sorunun ne oldugunu araştırayım derken sizin konuya denk gelmem iyi oldu umarım sorunu çözmüşsünüzdür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…