Dostlar selam, ben yaklaşık 1-2 aydır LoL oynuyorum ve YouTube'da CS diff gibi terimlerle karşılaşıyorum. Bu CS'in minyon sayısı olduğunu biliyorum ama önemini bilmiyorum. Rakip ile aramdaki 5-10 CS'in bir önemi var mıdır?
Oyun dinamiklerinde CS'in yeri önemlidir. Fakat değişken olmakla birlikte kimi zaman önemliyken kimi zaman olmayabilir. Çok fazla detay vermeniz gerekiyor ki bir şeyler söyleyebilelim. Her şeyden önemli olan elinizdekiyle ne yaptığınızdır.
Neden önemli çünkü minyondan gelen exp bellidir ve dakikaya oranlıdır fakat killden gelen exp dakikaya göre oran olarak düşer bu yüzden sürekli kill peşinde koşup minyonu boşverirsen expte geri düşersin ve bu da ciddi dezavantaj o yüzden her dk ortalama 6 7 minyon kesmek lazım. Üst seviyelerde 9 10' a çıkıyor bu.
Minyonlara son vuruşu atmakta zorlanıyorsan bile haritada boş boş gezme, lane'de kal (farm yapacağım diye de gerekli fight'tan kaçma) minyonların XP'sini almaya bak. Level'de öne geçmek önemli. Son vuruş atarsan sana kâr, altın kazanırsın.