Lol'de FPS sınırını kaldırınca takılmalar

Barış Altun

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
12.sınıf Bilişim Öğrencisi
  • Asus H61M-PRO DDR3
  • Intel Core i7-2600 3.4GHz
  • Kingston DDR3 1600MHz RAM
  • ASUS GeForce GTX 1060 6GB
  • Aopen 700 Watt PSU
  • Casper 1400x900 60Hz- 75Hz
Bu sistemde hiçbir oyunları takılma yaşamadan oynuyorum fakat League of Legends oynarken ayarlarım en yüksekte ve FPS sınırını kaldırıyorum ancak ilerlediğimde takılma oluyor bu sırada ise GPU kullanımı %30-35 arası ancak sorun bu değil, takılma 400-435'lerde oluyor ve FPS'i 144'e kitleyince düzeliyor(veya daha aşağılara). Sorun hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel olarak oyunlarda 80-333 arası FPS değerleri en iyi oyun akışı alacağınız FPS değerleridir bunun üstüne veya altına düşerse sorun yaşarsınız sisteminizle alakalı değil bu merak etmeyin .
Anlıyorum fakat bazı yayıncıları izlerken bu durumu gözlemlemiştim ve onlarda hafif olup düzeliyordu fakat benim bilgisayarda sürekli bir takılma oluyor. Ama FPS sürekli sabit değil yani 400 olduğunda bu olay oluyor ve sizin dediğiniz gibi 300 olduğunda sorun çıkmıyor. Aslında sürekli 300 olsa sıkıntı çıkmaz fakat yer yer değişiyor. Bende 144 sınırında oynayacağım.

Gayet normal, monitörün 75 Hz sonrasını zaten yırtılmalar ile görüntüleyecektir. LOL'da bu fazla olmuyor ancak 144Hz'den yukarı olursa sanki kayıyor adam. Bende 144Hz kitli olarak oynuyorum en ufak yırtılma yaşamıyorum. Monitörüm 60Hz.

fps sınırını kaldırınca dediğiniz VSYNC kapattıgınız durum heralde.Vsync zaten bu yüzden kullanılıyor kapattıgınızda fps düşüklüğünden ziyade ekranda yırtılmalar olur bu da rahatsızlık verir görüntünün akıcılığı bozulur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı