LoL'de kaç tane karakter bilmek yeterlidir?

• Konuyu başlatan 372121
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.851

372121

Kilopat
Sürekli oynadığım karakterler banlanıyor veya benden önce alınıyor. Bu durumu yaşamamak için kaç tane Hero bilsem yeterli olur?

Her şampiyonu bilmeniz gerekiyor. Siz oynamayacak olsanız bile rakip bilmediğiniz karakteri alırsa onun karşısına ne almanız gerektiğini veya nasıl oynamanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor.

Kaç karakter bildiğinden kastın, kaç karakteri iyi düzeyde oynamak işe yarar diyorsan bulunduğun lane'e göre en az 4 karakteri çok iyi bilmen fazlasıyla işe yarar. (Hamle tespiti için tüm karakterlere aşina olman başlı başına gerek zaten.) Profesyonel düzeyde oynayan çoğu oyuncunun havuzunda genellikle sezondan sezona değişikliklik gösterse de ortalama 8-10 karakter bulunur. Orta Asya'da üst düzey oynayan adamların 20'ye kadar havuz oluşturduğunu da görmüşlüğüm var...

Her karakteri bilmen gerekiyor, sana karşı yapabileceklerini ve takım arkadaşlarının sana sağlayacağı katkıyı bilmen oyunu bilinçli olarak oynamana yardım edecektir. Onun haricinde 5 farklı rol için en az 2 karakterde ustalaşmanı ve böylece 10 karakterde ustalaşarak oyunu oynamaya devam etmeni tavsiye ederim. Her rol için 2 alternatifin olmalı en az diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Soruyu "kaç karakter" değil de "kahraman havuzum ne kadar geniş olmalı?" ile değiştirelim, oyunda ki tüm karakterlerin yetenekleri ve az çok neler yapabileceklerini bilmek zorundasın, gelelim havuz mevzusuna, kendi koridorunda örneğin mid lane isen ben kendi şampiyon havuzumu şu sıralamaya göre yapıyorum;

1. CC oranı yüksek.
2. anlık damage.
3. roamer.

Bu üç seçenekten benim midlane havuzum Lissandra, Ahri, Twisted Fate, Akali, Ekko, Taliyah yani Hero havuzun hem karşı takıma, hem de banlanabilite olarak değişmeli.

Karşı takım çok CC gerektiren bir comp kurmuşsa CC yani stun ve diğer kitle kontrol etkileri yüksek heroları seçiyorum, kırılgan ve mobility'si az herolarsa anlık damage ve roam iyi atabilen heroları tercih ediyorum, kahraman havuzun buna göre olmalı.

Hepsinin yeteneklerini ve temel oynanış stilini bilmek gerekiyor karşısında rahat oynamak için. Ama iyi oynamayı bildiğin 5 - 6 karakter olsa iyi olur. Her rol için en azından bir tane iyi oynadığın karakter olursa autofill olduğunda rahat edersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı