LOL'de ping sorunu

Yüksek olasılık ile ankastre veyahut altyapısal/bina bağlantıları ile alakalı bir durum söz konusu olabilir. Ekiplerin bir bakmasında fayda var. Ayrıca başka uygulamalar/siteler için de ping değerlerini ele almakta fayda var.

Şimdi şöyle ki, bu ping sorununun muhattabı müşteri hizmetleri değil. Onlara söylediğinizde "hemen hemen hepsi" ping/gecikme/loss gibi kavramların ne anlama geldiği hakkında bir fikirleri yok. Ayrıca müşteri hizmetlerinin kontrol edebileceği gecikme değeri sizin hattınızdan, bağlı olduğunuz santrale kadar olan ki kısım için geçerli olur. Yani oyun serverlerine ne kadar gecikme ile bağlandığınızı istesenizde test edemezler.

Gelelim çözüme, bu derdinizi ( umarım derdinizi anlayan biri çıkar böyle sorunlar çok olduğu için çalışanlarda alıştılar bence ) TürkTelekom AltYapı hizmetler müdürlüğüne ( TürkTelekom AltYapı Santrali olarakda geçebiliyor bazen adı tam emin değilim ) iletmeniz. Yani kabloyu oraya bağlayan, tamir eden, sahadaki işleri yapan kısıma.

Muhtemelen yoğun ve kalabalık bir bölgede oturduğunuz için, aynı santrale çok fazla bağlantı oluyor. Bu yüzden gecikme yaşıyor olabilirsiniz. Derdinizi, internet hızım testlerde normal ancak gecikme değerlerim benim internet kalitemi etkiliyor sitelere/uygulamalara/oyunlara erişimde sıkıntılar yaşıyorum. Gecikme değerlerim çok yüksek oluyor şeklinde anlatırsanız, ümit ediyorum ki derdinize çare olabilecek bir çalışan bulabilirsiniz. Yapacakları işlem ise bağlantı protokollerinizi ( tam olarak hatırlamıyorum ama ) 30A-Annex 17A/17B-8A gibi hangisi sizin için uygunsa güncelleyip, hatta mümkünse bir başka bağlantı noktası üzerinden yönlendirmeye alabilirler.

Not: Bahsettiğim 30A-Annex 17A gibi protokoller sizinle santral arasındaki mesafe ve VDSL/fiber optik bağlantılarından hangilerini kullandığınızla alakalı olarak değişen size en uygun olanın seçilmesi gereken bazı protkol isimleridir.

Ping -t tr.leagueoflegends.com
Komut istemcisine yazıp pingini kontrol edebilirsin, maça girip 100 ping ile karşılaşmamak için.
Ayrıca ping ile internet hızı arasında bir bağlantı yok dostum. 16 Mbps, saniyede 16 Mb dosya aktarılabileceği anlamına gelir. Ancak, bağlandığın sunucuya ve çeşitli faktörlere göre gecikme süresi çok fazla olabilir. Sebebi ise internet bildiğiniz gibi kablolar üzerinden sağlanıyor, 4000 kilometre uzağa veri aktarmak pek kolay olmuyor. Ayrıca sadece biz kullanmıyoruz o kabloları.

Bölgede altyapı yok ölçümlerde dediğin gibi herşey normal Lolde durmuyor ya bıktırdı
27 27 27 27 30 50 27 27 27 160 100 die gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…