LoL'de RX 5700 kullanımı %0'a düşüyor

SnowBody6910

Decapat
Daha fazla  
RX 5700 ekran kartı ve R5 3600X işlemci ile 600W'lık bir Thermaltake PSU kullanıyorum. LoL oynarken normalde 144'e sabitlediğim FPS'i akıcı alabiliyorum fakat bazen GPU kullanımı %0'a düşüyor ve drop giriyor. CPU kullanımı ise %30'larda. Aynı problemi yaşayan başka arkadaşlar da var mı? Eğer sorun LoL'den kaynaklanıyorsa yapacak bir şey yok fakat eğer donanımdan kaynaklanıyorsa sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

RX 5700 ekran kartı ve R5 3600X işlemci ile 600W'lık bir Thermaltake PSU kullanıyorum. LoL oynarken normalde 144'e sabitlediğim FPS'i akıcı alabiliyorum fakat bazen GPU kullanımı %0'a düşüyor ve drop giriyor. CPU kullanımı ise %30'larda. Aynı problemi yaşayan başka arkadaşlar da var mı? Eğer sorun LoL'den kaynaklanıyorsa yapacak bir şey yok fakat eğer donanımdan kaynaklanıyorsa sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Aynı ekran kartını kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır. Aynı sorun bende de mevcut oyundaki son birkaç güncellemeden bu yana var sanırım sıkıntı çünkü öncesinde yoktu. Drop giriyor yaklaşık 5-10 saniye sonra düzeliyor. Sanırım sizde ki sıkıntı da aynı.

GeForce Experience indirip ayarlarınızı optimize etmeniz, yazılımsal olan sorunların önüne geçecektir.
Bildiğim kadarıyla GeForce Experience AMD kartları da destekliyor
Şimdi araştırdım fakat sanırım yükleme esansında Nvidia ekran kartı tespit edemediği için hata veriyormuş.
Aynı ekran kartını kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır. Aynı sorun bende de mevcut oyundaki son birkaç güncellemeden bu yana var sanırım sıkıntı çünkü öncesinde yoktu. Drop giriyor yaklaşık 5-10 saniye sonra düzeliyor. Sanırım sizde ki sıkıntı da aynı.
Sanırım aynı problem, sıkıntı benden değilse eğer içim rahatlar diyordum rahatladım en azından biraz, umarım AMD hazretleri zahmet edip problemi çözer :p.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı