LoL'ün gelir kaynağı ne?

Yusufsendogan

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Riot Games'in gelir kaynağı nedir?
Ben mesela yıllardır oynarım. 1 TL bile yatırmadım ama verdiğim binlerce saat var. Yine de benim üstümden kazanmıl mıdır Riot? Oynanma süresiyle oyun şirketleri para kazanır mı?

1TL yatırmasan bile oyunu oynayarak aktif oyuncu sayısını artırıyorsun. Para yatıran adamın, para yatırması için gereken motivasyonu sağlıyorsun.

Onunla bir alakası var mıdır? Çünkü adam oyunu çok kişi oynuyor diye değil beğendiği için alıyor en azından ben öyle.

Oyun oynama süresine göre Mesa daha fazla oynanan bir oyun olduğu için x firması LoL imzalı bir şey çıkarttığında şirkete para ödüyor bunun dışında siz almıyorsunuz ama alan skin çok çok büyük bir kitle var yukarıda dediğim şeyin tam tersi de geçerli x firmasının ürününü veya karakter imzasını getirince de para kazanıyor riot.

Lol'ün gelir kaynağı sattığı kostümler. Her hafta yeni skin getiriyorlar ve cidden iyi para kazandıklarını düşünüyorum. Ben mesela oyunlara para vermem ama lolde kostüm açmak için 2000 TL harcamışım şimdiye kadar. 6 sene için abartı değil ama yine de farkında bile değildim bu kadar harcadığımın.
600 700 tane kostüme sahip arkadaşlarım var onlar herhalde 10 bin tl yatırmıştır.

Lol sadece bir oyun değil,bir marka.
Gerçi birkaç tane oyunu var.
Riot Games Lol markasını her alanda kullanarak gelir kapısını büyütüyor.
Oyun hakkında birşey bilmeseniz bile illaki bir yerde rast geliyorsunuz.

Kesinlikle hiç oynamadım ama oyunun mapini karkaterlerden birkaç tanesini sayabilirim akıllara kazıdılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…