LOQ 15ARP9 vs Nitro 5 AN515

Medly_y

Centipat
Daha fazla  
40k bütçe civarında 2 laptop arasında kaldım. 1.si Lenovo, 2.si Acer. Lenovo LOQ serisini çok önerdiler fakat battery drain sorunu varmış, adaptörün watt değeri yetersizmiş gibi birkaç sorunu var. 2. laptop olarak Acer Nitro serisi yorumları gayet güzel ama karar veremedim. Tabii bu bütçe civarında, maksimum 45k laptop öneriniz varsa bekliyorum.

40k bütçe civarında 2 laptop arasında kaldım. 1.si Lenovo, 2.si Acer. Lenovo LOQ serisini çok önerdiler fakat battery drain sorunu varmış, adaptörün watt değeri yetersizmiş gibi birkaç sorunu var. 2. laptop olarak Acer Nitro serisi yorumları gayet güzel ama karar veremedim. Tabii bu bütçe civarında, maksimum 45k laptop öneriniz varsa bekliyorum.
Nitro ile ilgili varsayılan modda özel fan hızı ayarı ile kullanmanızı tavsiye ederiim. Performans moduna alınca işlemci watt sınırı kalkıyor gereksiz watt çekip ciddi ses çıkarıyor. İleride PTM7950 sürüp kullanırsanız performans modunda da kullanılabilir.

Bende ikisi arasında kaldım. Sanırım Acer daha iyi gibi onu almayı düşünüyorum.

Aynı ürünü 2.5 ay önce kendim aldım. Sorunuz varsa cevaplayabilirim.

Nitro ile ilgili varsayılan modda özel fan hızı ayarı ile kullanmanızı tavsiye ederiim. Performans moduna alınca işlemci watt sınırı kalkıyor gereksiz watt çekip ciddi ses çıkarıyor. İleride PTM7950 sürüp kullanırsanız performans modunda da kullanılabilir.

Hiç sorma hocam ya. Alalı 2.5 ay oldu işlemci üstündeki macun pump oldu. PTM7950 alacağım ama bu sefer de garanti dışı kalacak :).

@793692 hocam 2 sorum var, ısınma problemi ve ses sorunu var mı? Isınırsa hem performans kaybı olur hem de fanlar daha hızlı çalışıp daha ses çıkarır.

Bütçe 43k çıkarsa bunu al. Hem işlemcisi serin hem de pil ömrü daha uzun. 2. SSD yuvası yok ama.

Hiç sorma hocam ya. Alalı 2.5 ay oldu işlemci üstündeki macun pump oldu. PTM7950 alacağım ama bu sefer de garanti dışı kalacak
Garanti hiç umrumda değil açıkçası. 1 sene stok macun idare ettim. En son dayanamayıp coolermaster macun aldım o da pek gitmeyecek gibi. ptm alıp geçeceğim tam performans daha sessiz laptop'un tadını çıkaracağım.

@793692 hocam 2 sorum var, ısınma problemi ve ses sorunu var mı? Isınırsa hem performans kaybı olur hem de fanlar daha hızlı çalışıp daha ses çıkarır.

Isınma sorunu var maalesef. 12650H işlemci gereksiz watt çekiyor. 45W limit atmama rağmen 90 dereceye çıkıyor işlemci sıcaklığı. Acer Nitro 5 alacaksanız ileride kesinlikle PTM7950 almanız lazım. Fan ayarı olarak 5K RPM ayarladım kendime beni rahatsız etmiyor. Kişiden kişiye değişir hocam. Bu cihazı oyunlarda oto fanda kullanmayın.

Garanti hiç umurumda değil açıkçası. 1 sene stok macun idare ettim. En son dayanamayıp Cooler Master macun aldım o da pek gitmeyecek gibi. PTM alıp geçeceğim tam performans daha sessiz laptopun tadını çıkaracağım.

Sen yine iyi dayanmışsın hocam. Benim 3. ay dolmadan pump out oldu. GPU sıcaklığı iyi CPU sıcaklığı fazla. Sizin cihaz da i7 12650H mı?

Bütçe 40k ise: https://www.amazon.com.tr/dp/B0C85JQYQ6?tag=cihaztv-35959-21
Bütçe 43K ise: https://www.n11.com/urun/hp-victus-...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

Sen yine iyi dayanmışsın hocam. Benim 3. ay dolmadan pump out oldu. GPU sıcaklığı iyi CPU sıcaklığı fazla. Sizin cihaz da i7 12650H mı?
Yok bende 12700h var daha fena :D. 1 yılı kendim sabırla doldurdum yoksa çoktan pump out olmuştu. Varsayılan modda 6600 rpm hızda kullanıyorum ben. PTM sürülmedikçe pek adam olmuyor. Loq da maalesef battery drain sorunuyla boğuşuyor.

Yok bende 12700H var daha fena :D. 1 yılı kendim sabırla doldurdum yoksa çoktan pump out olmuştu. Varsayılan modda 6600 RPM hızda kullanıyorum ben. PTM sürülmedikçe pek adam olmuyor. LOQ da maalesef battery drain sorunuyla boğuşuyor.

Doğru söylüyorsunuz hocam. Tam modeli nedir sizin. Uygun fiyatlı LOQ'ların çoğunda 25ms panel var maalesef. Buraya atılan LOQ'un dahili GPU'su yok daha kısa pil ömrü demek bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı