LOQ 15IAX9 sebepsiz yere donuyor

yusuf10133

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yeni bir laptop aldım.

Lenovo LOQ 15IAX9 83GS0099TR Notebook model bu fakat 16 GB 512 SSD versiyonu. Gelince Windows 11 Home icine attırdım. Sonrasında durduk yere Google'da dondu. Kapama tuşu çalışmamaya başladı. Ve cızırtı sesi gelmeye başladı. Ardından açma kapama tuşuna basılı tutarak kapattım. Bu donma ve cızırtı neden kaynaklı fikri olan var mı?

Kendimce acaba Windows 11 Home hatalı yüklenmiş olabileceği geldi. Belki sürücü hatası da olabilir. Endişe ettiğim şey ise donanımsal sorun olması. Üniversiteye başlayacak bir yakınım için hediye alındı ve bu şekilde sorun yaşamak üzücü oldu. Yardım edebilecek varsa şimdiden teşekkürler.

Yanlışlıkla 24 GB girdim ama 16 GB versiyonu RAM.

Aynı marka modelini kullanıyorum 1 yılda toplam birkaç kere ya dondu ya donmadı. Ama yeni laptop olduğu için normal görüyorum sizinkini

Arkadaşlar Lenovo LOQ HX işlemciler için Ana kart yanma problemi var. Eski Lenovo Ideapad Gaming sorun yoktur. Hp Victus ise Hall Sensor problemi yani kendiliğinde kapanıyor. Eski Hp çok Laptoplar sorun çıktığını duymadım. Ama araştırmadan almayın bilinmedikleri için demiyorum ayıplı olmasın diye bu haberi vermek istemiyorum kusura bakmayın bu arada. Bunlarla ilgili sorunlarda devam ediyor maalesef son dönemlerde firmanın arkasında durduk yere fabrika üretimi hatasıdır.

Yeni Lenovo LOQ'larda yani 15***9 değil de 15***10'larda anakart ve iç dizayn değişmiş yüksek ihtimal Lenovo bu sorunu yeni seride çözdü gibi.

Yeni Lenovo LOQ'larda yani 15***9 değil de 15***10'larda anakart ve iç dizayn değişmiş yüksek ihtimal Lenovo bu sorunu yeni seride çözdü gibi.
Elbette öyle ihtimal çözüldü sanırım RTX 5050 veya 5060 serilerde geldi. Ama İşlemcide önemli Core 5 210 veya 10 çekirdekli Core 5 220H seçeneklerde var. Bu arada adaptör önemli 230 veya 240 watt adaptör vardır belki. Önceden 170 watt gönderiyorlardı bu sorunlarda oldu. Eski işlemcide HX kullanılmamalı bunlar çok fazla enerji çekim gücü watt değeri dengesini bozuyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…