Lossless Scaling FPS düşürüyor

Xevanior

Megapat
Makaleler
16
Programı Mafia: Definitive Edition ve Cyberpunk 2077'de denedim. İkisinde de FPS'i düşürdü ve kasma hissiyatı yarattı program. DA'nın videosundaki ayarları yaptım. Biraz kurcaladım fakat düzelmedi. Sorun yaşamam normal mi yoksa bir yerde hata mı yapıyorum?

Oyunları penceresiz tam ekran modunda çalıştırdığımı da belirteyim. RTX 3050 mobil kullanıyorum ekran kartı olarak. Program orijinal, crack değil.

1720550573340.png

Ayarlar böyle. Başka bir şeyi kurcalamadım.

Son düzenleme:
Programı Mafia: Definitive Edition ve Cyberpunk 2077'de denedim. İkisinde de FPS'i düşürdü ve kasma hissiyatı yarattı program. Da'nın videosundaki ayarları yaptım. Biraz kurcaladım fakat düzelmedi. Sorun yaşamam normal mi yoksa bir yerde hata mı yapıyorum?
Oyunları penceresiz tam ekran modunda çalıştırdığımı da belirteyim. RTX 3050 mobil kullanıyorum ekran kartı olarak. Program orijinal, crack değil.

Eki Görüntüle 2247288

Bende de kasıyordu. Ayarları YT'den baktım gene kasıyordu :D.sebebini bende bilmiyorum daha dün aldım hayal kırıklığına uğradım.

Program FPS üretebilmek için ekran kartının gücünü kullanıyor. Bu sebepten dolayı düşük güçlü ekran kartların da daha fazla kayıplar olabiliyor. Performans modu ile deneyin olmazsa yapabilecek pek bir şey yok.

Programı Mafia: Definitive Edition ve Cyberpunk 2077'de denedim. İkisinde de FPS'i düşürdü ve kasma hissiyatı yarattı program. Da'nın videosundaki ayarları yaptım. Biraz kurcaladım fakat düzelmedi. Sorun yaşamam normal mi yoksa bir yerde hata mı yapıyorum?

Eki Görüntüle 2247288

Ölçekleme türünü AMD FSR yapın.

@LiXR Mafia'yı kapatmadan önce ölçeklemeyi FSR yapmıştım denemek için, değişen bir şey olmadı. İade edeceğim yüksek ihtimalle.

Program FPS üretebilmek için ekran kartının gücünü kullanıyor. Bu sebepten dolayı düşük güçlü ekran kartların da daha fazla kayıplar olabiliyor. Performans modu ile deneyin olmazsa yapabilecek pek bir şey yok.

Aga anlamadığım şey şu. Zaten program kötü sistemler için yapılmış. Neden ekran kartını zorlarsın ki.

Bunun sebebi sanırım bende bugün kullandım. 1440x900'de Days Gone oynarken programı çalıştırıyorum mesela program kapalı FPS'im 30 ise program açıkken gerçek FPS'im 20'ye, programla birlikte FPS'im 60-70'e çıkıyor. İnanılmaz ötesi bir gecikme var. Fareyi çevirdikten 1 saniye sonra geliyor.

Adam programı tanıtıyor ama sisteminde 4080 + Ryzen 7 var. Kardeşim eski bir sistemde denesene? Bu yüzden gördüğümüz sonuçları alamıyoruz çünkü zaten üst düzey sistemlerde test yapmışlar saçma şekilde.

Ben masaüstü versiyonu olan RTX 3050'yi kullanıyorum. Güç seçeneği Yüksek Performans'ta. Nvidia denetim masasındaki ayarlarımda Kalite'ye çekilmiş.

Witcher 3'de FSR ile keskinliği 8'e çekip denedim harika oldu. FPS en az 50'den 80'e çıktı.

Bu arada Msi Afterburner ile işlemci ve ekran kartı kullanımını oyun içinden çekip atabilir misin? Ama fps arttırma programını kapatıp at.

Ben masaüstü versiyonu olan RTX 3050'yi kullanıyorum. Güç seçeneği Yüksek Performans'ta. NVIDIA denetim masasındaki ayarlarımda Kalite'ye çekilmiş.

Witcher 3'te FSR ile keskinliği 8'e çekip denedim harika oldu. FPS en az 50'den 80'e çıktı.

Bu arada MSI Afterburner ile işlemci ve ekran kartı kullanımını oyun içinden çekip atabilir misin? Ama FPS arttırma programını kapatıp at.

Şu an müsait değilim, yarın akşama doğru dediğiniz şeyleri paylaşırım burada.

Aga anlamadığım şey şu. Zaten program kötü sistemler için yapılmış. Neden ekran kartını zorlarsın ki.
Anlık olarak işlenen karelerin boşluklarını doldurmak için tekrardan kare üretiyor ve bu üretim için de ekran kartının nimetlerinden yararlanıyor. Video çektiğiniz zaman ekran kartına binen yük gibi düşünebilirsiniz. Bu FPS üretimi daha çok FPS kilidi olan oyunlarda veya yüksek tazeleme hızı olan monitörler için işe yarar oluyor.

1720554474771.jpeg

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı